eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Védőmaszkot viselő diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2020. május 6-án. Történelemből középszinten 64 342, emelt szinten 7073 érettségiző vizsgázik országszerte. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szűk két hét múlva nagy megmérettetés vár a végzősökre

A nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelikkel kezdenek majd a tanulók október 16-án.

A május–júniusi után idén az október–novemberi érettségi is más lesz, mint a tavalyi. Idén tavasszal csak azok tettek érettségi vizsgát, akik felsőfokú intézménybe felvételiztek, a tavaszi vizsgák helyett sokan őszre halasztották az érettségit – emlékeztet a Bama.hu.

Pozitívum, hogy azok a diákok, akik a veszélyhelyzet miatt nem tudtak vizsgázni tavasszal, az őszi időszakban térítésmentesen tehetik ezt meg. Emellett azok is ingyenesen vizsgázhatnak, akik bár érettségiztek májusban, de ismétlő érettségi vizsgát tennének.

Az őszi érettségivizsga-időszak október 16-án kezdődik a nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelikkel, és egészen november 27-ig tart. A magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsga október 19-én lesz. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 12–16., a középszintű szóbelik november 23–27. között lesznek.

A korábbi őszi időszakokhoz képest idén a fent említett okok miatt lényegesen magasabb lesz a vizsgázói létszám – teszi hozzá a megyei hírportál – miután sok lesz az emelt színtű érettségi, és most vizsgáznak azok is, akik előre hozott érettségit akartak tenni tavasszal, de akkor erre mégsem kerülhetet sor.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×