eur:
389.77
usd:
362.89
bux:
68124.44
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az Európai Bizottság több mint 33 millió eurót mozgósít Libanon megsegítésére - a nap hírei

Ötmillió darab koronavírus elleni oltásra kötött le kapacitást a magyar kormány. Újabb 33 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt egy idős krónikus beteg.

Az Európai Bizottság több mint 33 millió eurót mozgósít Libanon megsegítésére. A pénzt a sürgős egészségügyi igények kielégítésére, az orvosi ellátás támogatására és a szükséges felszerelések beszerzésére fordítják. Bejrútban legkevesebb 135 ember meghalt, nagyjából ötezer megsérült a keddi pusztító robbanásokban. A várost katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították és gyásznapot hirdettek.

Műszaki személyzettel segíti a bejrúti robbanás következményeinek elhárítását a belügyminisztérium - közölte Miniszterelnökséget vezető miniszter. A támogatást Libanon kérte. Gulyás Gergely megismételte, hogy a Külügyminisztérium információi szerint magyar sebesült, halott nincsen. A tárcavezető a Kormányinfón beszélt arról is, hogy nem tervezi a bértámogatási program meghosszabbítását a kormány, ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzetet, és ha szükséges, beavatkoznak. Gulyás Gergely kitért még arra, hogy 5 millió darab koronavírus elleni oltásra kötött le kapacitást a magyar kormány, azt nem árulta el, hogy mely céggel szerződtek le.

A könnyűzenei játszóhelyek és fesztiválszervezők támogatására több mint kétmilliárd forintos csomagról döntött a kormány. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormányinfón elmondta, hogy a fesztiválszervezőket is támogatják több száz millió forinttal.

Újabb 33 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4.597-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős kórnikus beteg, így már 600 halálos áldozatot követelt a kór. Az aktív fertőzöttek száma 534-re nőtt. Világszerte tovább nőtt a koronavírus fertőzöttek száma. Egyetlen nap alatt több mint 270 ezer ember szervezetében mutatták ki a kórokozót. Eddig több mint 18 millió 860 ezer fertőzöttet regisztráltak. A betegség szövődményeibe már több mint 708 ezren haltak bele. Európában több országban ismét korlátozásokat vezettek be az erősödő járvány terjedésének megakadályozására.

Átlagosan 8 százalékos alapbérfejlesztést kapnak a posta dolgozói, emellett megmarad az éves teljesítmény elismerés is. Erről állapodtak meg a munkáltató és a szakszervezetek képviselői. A béremelés visszamenőleg, májustól érvényes, a pénzt a dolgozók az október elején esedékes bérfizetéskor kapják meg.

Idén mintegy 4,7 millió tonna őszi búza termett. A belföldi felhasználás általában 2,5-3 millió tonnát tesz ki, így bőven jut exportra is - mondta az agrárpiacért felelős helyettes államtitkár. Tarpataki Tamás közölte, hogy gyakorlatilag befejeződtek a nyári aratási munkák,

Ötvenmilliárd forintos kormányzati támogatásból gazdálkodhat a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program. Navracsics Tibor kormánybiztos elmondta, hogy az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből az összegből valósulnak meg a rendezvénysorozat programjai is. A Veszprémi Főegyházmegye külön is kap támogatást, az érsekség épületei 40 milliárd forintból újulhatnak meg.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×