eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: BKK/Facebook

Rendszerváltozás közeledik a Nagykörúton - bringasávval

Már hétfőn megkezdődik a táblázás és a festés folyamata, addig egy-egy sáv áll a gépjárművek rendelkezésére.

A kijárási korlátozások okozta forgalomcsökkenés óta gombamód szaporodnak az átmenetileg létesített kerékpársávok Budapesten, elsőként a Bartók Béla utat "fejezték be" a középső szakasszal, majd jött a Tétényi út és az Üllői út átfestése-áttáblázása.

Azonban korábban talán elképzelhetetlen volt, hogy a Nagykörút is a "sárgaság" sorsára jusson; most mégis - legalábbis átmenetileg - megtörténik.

A BKK vasárnapi közleménye által Budapest "talán legfontosabb" útvonalának minősítette a Nagykörutat, ahol

ideiglenes kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti, 3 kilométeres szakaszon.

A mindkét irányú útpályán felfestett kerékpársáv miatt a körút az autók számára átmenetileg egysávos lesz, a jelentősen visszaesett közúti forgalom miatt azonban a társaság nem számít érdemi közúti torlódásokra.

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján, a BKK és a Budapest Közút együttműködésében létrejött intézkedéssorozat lépéseként "a nagykörúti bringasáv létrehozásával rengeteg budapesti közlekedhet majd biztonságosabban" - áll a BKK közleményében.

Az ideiglenes forgalmi állapot várhatóan szeptemberig marad fenn.

A fontosabb kereszteződések előtt nyitott kerékpársávot festenek fel, ami a jobbra kanyarodást segíti a gépjárműveknek.

A munka táblakirakással kezdődik és ugyancsak a hétfői napon a festéssel már folytatódik is.

A jelenlegi fejlesztésének köszönhetően mintegy 20 kilométerrel bővül a budapesti bringaúthálózat, ráadásul épp igen fontos helyeken.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×