INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

csanádpalota

autópálya-átkelő

románia

magyarország

koronavírus

Teherautók várakoznak hosszú sorban a német-lengyel határ felé vezető A4-es autópályán, a németországi Bautzen közelében 2020. március 19-én. A határon 60 kilométeres torlódás alakult ki az új koronavírus-járvány miatt elrendelt lengyelországi határellenőrzés miatt. A Robert Koch járványügyi intézet (RKI) szerint Németországban 14544-re emelkedett az új koronavírusos fertőzöttek száma, 43-an életüket veszítették.

Most a magyar-román határon kígyóznak a kamionok és az autók

Infostart / MTI

Az Ausztria felől érkezők elérték a román határt, és hiába minden bővítés, lassan megy az átkelés.

Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a várakozásra kényszerülő árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak az M43-as autópályán - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az autópályán több mint 35 kilométeres kamionsor alakult ki a Romániába tartó tehergépjárművekből. A személyforgalomban a kilépő oldalon háromórás a várakozás.

A román és magyar hatóságok az átkelőhelyen a meglévő tíz forgalmi sáv mellé további hármat alakítottak ki és hét sávon ellenőrzik közösen a kilépő kamion forgalmat, haton pedig a személyforgalmat. Az M43-as autópályán a a rendőrség járőrei, köztük motoros rendőrök biztosítják a közrend és közbiztonság fenntartását - közölték.

A fuvarozók közül akik tehetik, igénybe veszik a nagylaki közúti határátkelőhelyet is, ahol délután szintén jelentős várakozási idővel számolhatnak.

Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán a kamionsor 39 kilométeres, a Rákóczi-telepi csomópontig ér.

A gyulai határátkelőnél három órát kell várakozniuk a kamionoknak a kilépésre - mondta Feuerwerker Béla, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az MTI helyszíni információi szerint a kamionsor több kilométer hosszú a gyulai elkerülőúton, az Elek-Kétegyháza körforgalomig áll a sor.

A police.hu adatai szerint a szintén romániai határszakaszon Ártándnál 3 órát kell várakozniuk a teherfuvarozóknak.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018