eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Teherautók várakoznak hosszú sorban a német-lengyel határ felé vezető A4-es autópályán, a németországi Bautzen közelében 2020. március 19-én. A határon 60 kilométeres torlódás alakult ki az új koronavírus-járvány miatt elrendelt lengyelországi határellenőrzés miatt. A Robert Koch járványügyi intézet (RKI) szerint Németországban 14544-re emelkedett az új koronavírusos fertőzöttek száma, 43-an életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Most a magyar-román határon kígyóznak a kamionok és az autók

Az Ausztria felől érkezők elérték a román határt, és hiába minden bővítés, lassan megy az átkelés.

Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a várakozásra kényszerülő árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak az M43-as autópályán - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az autópályán több mint 35 kilométeres kamionsor alakult ki a Romániába tartó tehergépjárművekből. A személyforgalomban a kilépő oldalon háromórás a várakozás.

A román és magyar hatóságok az átkelőhelyen a meglévő tíz forgalmi sáv mellé további hármat alakítottak ki és hét sávon ellenőrzik közösen a kilépő kamion forgalmat, haton pedig a személyforgalmat. Az M43-as autópályán a a rendőrség járőrei, köztük motoros rendőrök biztosítják a közrend és közbiztonság fenntartását - közölték.

A fuvarozók közül akik tehetik, igénybe veszik a nagylaki közúti határátkelőhelyet is, ahol délután szintén jelentős várakozási idővel számolhatnak.

Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán a kamionsor 39 kilométeres, a Rákóczi-telepi csomópontig ér.

A gyulai határátkelőnél három órát kell várakozniuk a kamionoknak a kilépésre - mondta Feuerwerker Béla, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az MTI helyszíni információi szerint a kamionsor több kilométer hosszú a gyulai elkerülőúton, az Elek-Kétegyháza körforgalomig áll a sor.

A police.hu adatai szerint a szintén romániai határszakaszon Ártándnál 3 órát kell várakozniuk a teherfuvarozóknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×