eur:
393.52
usd:
368.35
bux:
66064.86
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Bereichsfeuerwehrverband Voitsberg/Facebook

Magyar áldozata is van egy osztrák tűzesetnek

Egy magyar ápolónő és két gondozottja az áldozat.

Kedd hajnalban kigyulladt egy családi ház az ausztriai Voitsbergben, a házban két idős ember - egy 87 és egy 73 éves - és 53 éves magyar ápolónőjük vesztette életét - írta meg az ORF helyi kiadása alapján a 24.hu.

A tűzoltókat hajnali negyed négykor riasztották a tűzhöz. A kapitányság mindössze 200 méterre van a családi háztól, mire azonban a tűzoltók kiértek a faszerkezetes házhoz, az már a ház teljes terjedelmében égett, ráadásul az erős szél nehezítette az oltást. Megpróbáltak behatolni az épületbe, de már késő volt.

A ház egy erdős területnél található, a szél a pernyét a fás terület felé sodorta, ez külön veszélyt jelentett. A helyszínre 8 egység érkezett ki, öt Stájerországból, három pedig Karintiából, összesen 96 tűzoltó próbálta megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen az erdőre.

A tűzoltók csak dél körül jelezték, hogy megfékezték a tüzet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×