INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

borkai-ügy

nyomozás

polt péter

Polt Péter legfőbb ügyész az ügyészség 2017. évi tevékenységéről szóló beszámolóját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 13-án.

Borkai-ügy, Lackner-ügy: három nyomozás zajlik

Infostart

Polt Péter legfőbb ügyész Ungár Péter országgyűlési képviselő kérdéseire reagált.

A levelet az ügyészség honlapján hozták nyilvánosságra. Polt Péter válaszából kiderül: a Borkai-üggyel kapcsolatban három nyomozás zajlik a Készenlét iRendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályán, de még nem került sor gyanúsítotti kihallgatásra.

Hasonló a helyzet Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő botránya kapcsán is - nyomoznak, de gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

Mindkét ügy felderítési szakaszban van.

Előzmények

A szexvideós botrányba keveredett, fideszes Borkai Zsolt volt győri polgármestert a botrány után is megválasztottak polgármesternek, majd később lemondott tisztségéről.

Lackner Csabáról a Hír Tv és a Magyar Nemzet írt olyan felvételek alapján, amelyeken az állítások szerint a kispesti képviselő kokainnak tűnő anyagot rendezget, miközben súlyos korrupciós vádak hangzanak el, melyek érintik a kerületi polgármetert, Gajda Pétert is. A politikust a választás után kizárták az MSZP-ből, de megtartotta képviselői mandátumát.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018