eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gajda Péter, Kispest polgármestere és Gurmai Zita MSZP-s országgyűlési képviselő, az Európai Szocialisták Pártja (PES) nőszervezetének elnöke beszélget az MSZP „Szövetségben Európával” című kampányrendezvényén az Europe Congress Centerben 2019. május 18-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Strómanokról és a leszedett pénzekről is beszél a kispesti MSZP-s

Továbbra sem tudott beszélni Lackner Csabával Kispest polgármestere - mondta a kerület vezetője az InfoRádiónak. Gajda Péter szerint a felvételek, amelyeket a Magyar Nemzet cikksorozatban közölt, manipuláltak és az ott elhangzottak nem igazak.

Pénteken közölte befejező cikkét a Magyar Nemzet a birtokába került kép- és hangfelvételekről, amelyeken a lap szerint XIX. kerületi szocialista politikusok beszélgetnek. Köztük lehetett Lackner Csaba MSZP-s képviselő is.

A cikksorozat szerint korrupciós ügyekről, lenyúlásokról, fenyegetésekről és háttéralkukról is szó volt. A legutolsó, pénteki cikk szerint a kispesti szocialista önkormányzati képviselő arról beszél, hogyan lehet sokat keresni európai parlamenti politikusként.

„A tanácsadói kört azt mindig úgy csinálják, hogy ugye sajnos ez a szocialista pártra igaz, hogy neked van mondjuk EP-képviselőként lehetőséged négy embert alkalmazni.

Erre alkalmazod jó drágán, és majd berakod a strómanokat, akiknek a fizetésének a 60-70 százalékát leszeded”

- hangzik el.

Az egyik videofelvételen pedig feltehetőleg Lackner Csaba kezében fehér por látható.

Kispest polgármestere ezzel kapcsolatban azt mondta: ha bebizonyosodik, hogy valóban Lackner Csabáról van szó és valóban kokaint fogyasztott, akkor felszólítja, hogy adja vissza mandátumát és távozzon a közéletből – akkor is, ha időközben ismét képviselővé választják.

„Minden olyan közszereplő, akiről kiderül, hogy kokaint fogyaszt, legyen jobb- vagy baloldali képviselő, nekem teljesen mindegy, vagy polgármester, annak véleményem szerint távoznia kell a közéletből.

Én úgy tudom, hogy az érintett kezdeményezésére már zajlik egy ilyen szakértői vizsgálat, úgyhogy remélem, hogy hamarosan kiderül mind a képfelvételekkel, mind a hangfelvételekkel kapcsolatban, hogy ez, ahogy Lakner Csaba is állította abban a közleményben, amit közzétett, hogy ezek manipulatív hangfelvételek és képfelvételek” - mondta Gajda Péter.

A polgármester azt is mondta, hogy egyelőre nem tudott beszélni Lackner Csabával.

„Próbáltam vele kapcsolatot teremteni, de nem sikerült.”

Az MSZP az ügyben nem indít vizsgálatot, mivel manipulált, összevágott anyagnak tartja a felvételeket. Erre csütörtökön a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is reagált.

„Ez folytatása annak a folyamatnak, amelyet már a Karácsony Gergely-féle hangfelvétel kapcsán megismerhettünk, tehát ott, ahol fenyegetik és elássák egymást, ilyen kisebb korrupciós ügyek külön vizsgálatot már nem igényelnek. Én érdeklődéssel figyelem azt a folyamatot, hogy Kispest polgármesterének mennyi időbe telik saját képviselőtársát megismerni egy videón, úgy látom, hogy polgármester úr napról napra előbbre jut ebben a tekintetben” - mondta a miniszter.

A Magyar Nemzetben közölt hangfelvételeken magát Gajda Péter polgármestert is érik vádak, ezekről az InfoRádiónak azt mondta, hogy nem igazak, és akik erről beszéltek, azoknak nem ismeri fel a hangját. A kerület vezetője feljelentést is tett rágalmazás és becsületsértés miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×