INFORÁDIÓ
2023. április 2. vasárnap
Áron

gajda péter

lackner csaba

kispest

önkormányzati választás

Gajda Péter, Kispest polgármestere és Gurmai Zita MSZP-s országgyűlési képviselő, az Európai Szocialisták Pártja (PES) nőszervezetének elnöke beszélget az MSZP „Szövetségben Európával” című kampányrendezvényén az Europe Congress Centerben 2019. május 18-án.

Strómanokról és a leszedett pénzekről is beszél a kispesti MSZP-s

Infostart / InfoRádió

Továbbra sem tudott beszélni Lackner Csabával Kispest polgármestere - mondta a kerület vezetője az InfoRádiónak. Gajda Péter szerint a felvételek, amelyeket a Magyar Nemzet cikksorozatban közölt, manipuláltak és az ott elhangzottak nem igazak.

Pénteken közölte befejező cikkét a Magyar Nemzet a birtokába került kép- és hangfelvételekről, amelyeken a lap szerint XIX. kerületi szocialista politikusok beszélgetnek. Köztük lehetett Lackner Csaba MSZP-s képviselő is.

A cikksorozat szerint korrupciós ügyekről, lenyúlásokról, fenyegetésekről és háttéralkukról is szó volt. A legutolsó, pénteki cikk szerint a kispesti szocialista önkormányzati képviselő arról beszél, hogyan lehet sokat keresni európai parlamenti politikusként.

„A tanácsadói kört azt mindig úgy csinálják, hogy ugye sajnos ez a szocialista pártra igaz, hogy neked van mondjuk EP-képviselőként lehetőséged négy embert alkalmazni.

Erre alkalmazod jó drágán, és majd berakod a strómanokat, akiknek a fizetésének a 60-70 százalékát leszeded”

- hangzik el.

Az egyik videofelvételen pedig feltehetőleg Lackner Csaba kezében fehér por látható.

Kispest polgármestere ezzel kapcsolatban azt mondta: ha bebizonyosodik, hogy valóban Lackner Csabáról van szó és valóban kokaint fogyasztott, akkor felszólítja, hogy adja vissza mandátumát és távozzon a közéletből – akkor is, ha időközben ismét képviselővé választják.

„Minden olyan közszereplő, akiről kiderül, hogy kokaint fogyaszt, legyen jobb- vagy baloldali képviselő, nekem teljesen mindegy, vagy polgármester, annak véleményem szerint távoznia kell a közéletből.

Én úgy tudom, hogy az érintett kezdeményezésére már zajlik egy ilyen szakértői vizsgálat, úgyhogy remélem, hogy hamarosan kiderül mind a képfelvételekkel, mind a hangfelvételekkel kapcsolatban, hogy ez, ahogy Lakner Csaba is állította abban a közleményben, amit közzétett, hogy ezek manipulatív hangfelvételek és képfelvételek” - mondta Gajda Péter.

A polgármester azt is mondta, hogy egyelőre nem tudott beszélni Lackner Csabával.

„Próbáltam vele kapcsolatot teremteni, de nem sikerült.”

Az MSZP az ügyben nem indít vizsgálatot, mivel manipulált, összevágott anyagnak tartja a felvételeket. Erre csütörtökön a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is reagált.

„Ez folytatása annak a folyamatnak, amelyet már a Karácsony Gergely-féle hangfelvétel kapcsán megismerhettünk, tehát ott, ahol fenyegetik és elássák egymást, ilyen kisebb korrupciós ügyek külön vizsgálatot már nem igényelnek. Én érdeklődéssel figyelem azt a folyamatot, hogy Kispest polgármesterének mennyi időbe telik saját képviselőtársát megismerni egy videón, úgy látom, hogy polgármester úr napról napra előbbre jut ebben a tekintetben” - mondta a miniszter.

A Magyar Nemzetben közölt hangfelvételeken magát Gajda Péter polgármestert is érik vádak, ezekről az InfoRádiónak azt mondta, hogy nem igazak, és akik erről beszéltek, azoknak nem ismeri fel a hangját. A kerület vezetője feljelentést is tett rágalmazás és becsületsértés miatt.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Kispesti felvételek ügye
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018