INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

magyar gyermekorvosok társasága

elnök

egészségügy

Ismertette céljait a Gyermekorvosok Társasága új elnöke

Ismertette céljait a Gyermekorvosok Társasága új elnöke

Infostart

Éves nagyrendezvényének közgyűlésén megválasztotta új elnökét és főtitkárát a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT).

A küldöttek szavazata alapján Gárdos László, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház csecsemő- és gyermekosztályának vezetője lett a szervezet következő vezetője, főtitkára pedig Mogyorósy Gábor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika gyermekgyógyász-gyermekkardiológusa. Mandátumuk négy évre szól.

„Szeretnénk, ha a magyar gyermekegészségügy egészének valóban fóruma lehetne a Magyar Gyermekorvosok Társasága – beleértve a magyarországi és határon túli, alapellátásban, kórházakban és klinikákon dolgozó szakembereket is. Elődeim olyan közösséget formáltak, amely ezt az egységet megalapozza; mi a tovább erősítésén dolgozunk majd” – hangsúlyozta Gárdos László frissen megválasztott elnök, akinek további célja a hivatásukban elkötelezett kollégák támogatása, érdekeik képviselete, számukra szakmai ajánlások megfogalmazása, a rezidensképzés és a szakképzési rendszer megújítása, emellett újabb konferenciák szervezése, amelyek még szélesebb tudományos palettán számos gyakorlatias előadással, továbbképzéssel foghatnák össze az egyes speciális, már önálló szervezettel is rendelkező gyermekgyógyászati területeket.

„Törekszünk a kommunikáció javítására a beteg gyermekekkel, szüleikkel, nagyszüleikkel, tanárokkal, a gondozásban részt vevő valamennyi érintettel.

„Ennek érdekében folytatjuk az aktivitást – kilépve elefántcsonttornyainkból –, amely a közösségi médiában való jelenléttel lehet ma a leginkább eredményes” – tette hozzá.

A Batthyány-Strattmann László-díjas osztályvezető-főorvos elmondta: a Társaság továbbra is kiáll a családbarát szemlélet megismertetése, elterjesztése mellett, miközben az anyatejes táplálás társadalmi népszerűsítését is folytatja: „mindent megteszünk azért, hogy Magyarország továbbra is az élen legyen Európában a szoptatott újszülöttek arányát tekintve”.

„Egy közösséget az minősít, hogy miképpen emeli fel a fiatalokat és mennyire támaszkodik a nagy gyakorlattal rendelkező idős kollégákra. Szeretném, ha az ifjú generáció ’forradalmi hevülete’ katalizálná, a már ’bölcs korban’ levők higgadt tapasztalata pedig korrigálná, stabilizálná a Társaság Elnökségének döntéseit, cselekedeteit – hívta fel a figyelmet Gárdos László, hozzáfűzve: „az MGYT sikeres tevékenységéhez sok aktív munkatársra van szükség, ezért igyekszünk az alulról építkező, nyitott és demokratikus szervezet fenntartására a tagok és különösen a vezetőség folyamatos együttműködésével”.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018