eur:
387.16
usd:
357.33
bux:
67957.08
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának és igazságügyi bizottságának együttes ülésén az Országház Nagy Imre termében 2019. július 4-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Személyi változásokat jelentett be az új miniszter

Személyi és szervezeti változásokat is hoz az új igazságügyi miniszter munkába állása. Varga Judit tárcavezető az InfoRádió Aréna című műsorában bejelentette, hogy brexitügyi miniszteri biztost is kineveznek.

Az uniós ügyek átkerülnek a Miniszterelnökségtől az Igazságügyi Minisztériumhoz, a koordináló szereppel együtt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Varga Judit.

Az új igazságügyi miniszter közölte, hogy a koordinációs tárcaközi egyeztető bizottság - amelyben a magyar álláspontot összerakják - működtetése is átkerül a tárcához.

Mindezek az európai uniós ügyek államtitkárság név alatt szerepelnek majd.

Minden minisztériumnál van olyan államtitkár vagy helyettes államtitkár, aki az uniós tárcaspecifikus ügyeket viszi, de őket eddig is a koordináló központ fogta össze. Annyi lesz a változás, hogy a fejléc cserélődik, és az Igazságügyi Minisztérium neve kerül fölé – fejtette ki.

A tárcavezető a személyi változásokról is beszélt. A közigazgatási államtitkár személye változik, míg az uniós ügyekért felelős államtitkári posztra Steiner Attila mostani helyettes államtitkárt javasolja.

Bejelentette az is, hogy

Takács Szabolcs brexitügyekért felelős miniszteri biztosként folytatja a munkát.

Ő eddig a Miniszterelnökség európai politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára volt. Erre azért van szükség, mert a jövőbeni kapcsolatokat rendezni kell a brit kilépés után, indokolt, hogy ezt miniszteri biztos képviselje – emelte ki Varga Judit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
NATO-országoktól sajátított ki egyoldalúan területeket Moszkva, megérkeztek a várva-várt nyugati szállítmányok a frontra  – Ukrajnai háborús híreink szerdán

NATO-országoktól sajátított ki egyoldalúan területeket Moszkva, megérkeztek a várva-várt nyugati szállítmányok a frontra – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Moszkva új rendeletet adott ki, amelyből kiderül, hogy Oroszország egyoldalúan lépett Finnországgal és a Litvániával közös balti-tengeri határ megváltoztatásában – írja a Kyiv Independent. Az orosz csapatok májusban újabb frontot nyitottak, Harkiv megyében is átlépték a határt, és fokozatosan haladtak előre a második legnagyobb ukrán város felé. A nyomulásukhoz hozzájárult, hogy az ukrán alakulatok súlyos ellátási hiányokat szenvedtek. A helyzet megszűnt a Reuters riportja szerint, ezért a jövőben sokkal nehezebb dolga lesz a támadóknak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×