eur:
392.9
usd:
366.98
bux:
66114.18
2024. április 25. csütörtök Márk
A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kereső kutyája egy rendőrségi hajón a Dunán Budapestnél 2019. június 7-én. Ezen a napon Prohászka Richárd rendőr alezredes, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság több mint 200 kilométernyi Duna-szakaszon 15 hajóval kutatja a dunai hajóbaleset során eltűnteket egészen az országhatárig. A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Újabb információk a dunai hajókatasztrófáról

Továbbra is kutatnak a folyó fővárostól délre eső teljes szakaszán a május 29-ei szerencsétlenségben eltűntek után.

Továbbra is kutatnak a Duna fővárostól délre eső teljes szakaszán a május 29-ei dunai hajóbalesetben eltűntek után - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

A magyar rendőrök és katasztrófavédelmi egységek a koreai társszervekkel közösen továbbra is folyamatosan vizsgálják a Duna 215 kilométeres szakaszát.

A BRFK vízirendőrei a keresést

több hajóval, a Készenléti Rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel együttműködve, szonárokkal, helikopterrel és drónnal megerősítve végzik.

A kutatást egy koreai tűzoltóegység is segítette.

A Hableány nevű turistahajó május 29-én ütközött össze a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet hét koreai állampolgár élte túl, illetve hét holttestet találtak. Azóta újabb 18 holttest került elő, ám három embert - valamennyien koreaiak - még keresnek.

Közben folyik a vizsgálat is a tragédia okait és felelőseit kutatva. A Hableány turistahajóba beleütköző szállodahajó, a Viking Sigyn ukrán kapitány - ügyvédje szerint - érdemi vallomást tett tanúként, amely nyilatkozatát gyanúsítottként is fenntartotta. Vitatja a felelősségét és azt mondja, hogy nem érzi magát hibásnak a történtekért. A férfit a baleset másnapján vették őrizetbe. A 15 milliós óvadék megfizetése után elhagyhatta a börtönt, Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá került, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál.

A tragédiával kapcsolatos valamennyi hírünk ITT olvasható.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×