eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin
A hajóroncsból felhozott holttestet takarják el a kutatási munkálatokat végző szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. június 5-én. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 5-éig tizenhárom holttest került elő.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb holttestet találtak a Margit hídnál

A búvárok lehetséges rögzítőpontokat kerestek a hajón a későbbi kiemeléshez, amikor rátaláltak az újabb áldozatra.

Újabb holttestet emeltek ki a búvárok a Margit hídnál szerda reggel nem sokkal kilenc óra után. A TEK közleménye szerint a holttestre a műszaki mentésért felelős nemzetközi csapat egyik magyar búvára talált rá a Hableány egyik nyílászárójánál, miközben a hajóroncs műszaki állapotát mérte fel, és lehetséges rögzítőpontokat keresett a későbbi kiemeléshez.

A búvárok ma is folyamatosan dolgoznak, hogy mielőbb kiemelhessék az elsüllyedt hajót, továbbá folytatódik az áldozatok keresése a Duna egész déli szakaszán.

Szerda reggelre ötre emelkedett a keresők által megtalált és azonosított áldozatok száma, már mindhárom, kedden talált holttestről tudják, ki volt, és a koreai sajtó is közölt róluk újabb híreket.

A szerda reggel 9 után felszínre hozott ember a tragédia 13. megtalált áldozata, és a harmadik ember, akit a Margit hídnál lévő roncsból emeltek ki.

Úton van az óriásdaru

Szerda reggel elindult a nagyon várt óriásdaru a tragédia helyszíne felé. A Clark Ádám 200 tonna emelésére képes, és több nap után érkezik Komáromból Budapestre a Margit hídhoz, eddig ugyanis túl magas volt a vízszint ahhoz, hogy a Duna hídjai alatt átférjen.

Várhatóan délután háromkor érkeznek a fővároshoz, az északi vasúti összekötő hídnál fognak állomásozni. Arról, hogy mit kell tudni az úszódaruról és miért nem borul fel, amikor 200 tonnát emel, itt írtunk.

A baleset csaknem egy hete történt: szerda este valamivel 9 óra után a Margit hídnál ütközött össze a Viking szállodahajó és a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó - az utóbbi felborult és másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert kimentettek a környező hajókon lévők, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Az öt újabb holttest kiemelése nyomán még 16 embert keresnek, köztük a Hableány kétfős magyar személyzetét.

A korábbi híreinket a hajóbaleset ügyében itt olvashatják.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×