eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. Heten meghaltak, amikor a luxushajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében 24-én éjszaka, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a két fős magyar személyzettel a fedélzetén.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Budapestre tart a Viking Sigyn

Csütörtökön este érkezhet meg a múlt heti dunai balesetben érintett szállodahajó.

A Vessel Finder hajókövető oldal szerint elindult Passauból a Viking Sigyn - írta a napi.hu.

A szállodahajó jelenleg a Duna osztrák szakaszán halad és célállomása Budapest.

A hajó csütörtök este érhet Budapestre.

A hajó a múlt szerdai baleset után távozott Magyarországról. A magyar hatóságok azt közölték, hogy minden szükséges bizonyítékot megszereztek róla. Dél-Korea szerint viszont le kellene foglalni a szállodahajót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetésének gyanújával őrizetbe vette a szállodahajó ukrán nemzetiségű kapitányát, Jurij C.-t, az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A kapitány csak arra vár, hogy jogerős legyen a bíróság végzése, és máris kifizeti a 15 millió forintos óvadékot.

Múlt szerda este a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely 35 emberrel a fedélzetén másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét még aznap megtalálták, 21 ember pedig eltűnt. Azóta több helyen találtak holttesteket a Dunában, de még 13 embert kell keresni.

A múlt szerdai hajókatasztrófával kapcsolatos valamennyi hírünket ITT találja.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×