INFORÁDIÓ
2021. december 6. hétfő
Miklós

szijjártó péter

tankönyv

emmi

költségvetési felügyelő

nav

agrárminisztérium

tanya

csányi sándor

mlsz

puskás aréna

sztrájk

ferihegy

brexit

theresa may

Újabb nemzetközi nagyvállalat települ Budapestre – a nap hírei

Infostart / InfoRádió

Újabb nemzetközi nagyvállalat telepíti pénzügyi szolgáltató központját Budapestre. Költségvetési felügyelőket nevez ki kórházakba az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A brexit további halasztását tartja szükségesnek a brit miniszterelnök.

Újabb nemzetközi nagyvállalat telepíti pénzügyi szolgáltató központját Budapestre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: az íz- és illatanyagok gyártásában a világ vezető cégei közé tartozó International Flavours & Fragrances személyenként 4 ezer eurós képzési támogatást kaphat a beruházásához.

A 2020-2021-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár. Bódis József közölte: az intézkedés 1 150 000 diákot érint és egy-egy tanuló esetében 10-15 ezer forintos támogatást jelent, jelentős terhet vesznek le a családok válláról.

Költségvetési felügyelőket nevez ki a leginkább eladósodott kórházakba az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca bevezeti a vezetők teljesítményértékelését is. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az InfoRádiónak elmondta: a következő öt hétben az érintett kórházak vezetői és a szaktárca munkatársai közösen áttekintik az intézmények kiadásait és gazdálkodását.

Bírságot is kaphatnak azok az egyéni vállalkozók és őstermelők, akik a május 20-a határidő után sem egészítik ki adóbevallási tervezetüket. A NAV ismét arra hívja fel a figyelmet: az érintett vállalkozóknak küldött tervezet nem válik automatikusan bevallássá, azt ki kell egészíteni a tevékenységükkel összefüggő jövedelmi adatokkal.

Egy évvel meghosszabbította a tanyák háztartási fejlesztéseit szolgáló vidékfejlesztési pályázatot az Agrárminisztérium. Az önkormányzatok 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket a 8 milliárd 230 millió forint keretösszegű felhívásra.

Jól halad a Puskás Aréna építése – mondta a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a stadionbejáráson. Csányi Sándor az InfoRádiónak kiemelte, amennyiben a november 25-i határidő előtt, már november 15-re elkészül a létesítmény, akkor válogatott mérkőzéssel, ellenkező esetben kettős rangadóval avatják fel az arénát. A stadion 142 milliárd forintból újul meg.

Sztrájkra készülnek a földi kiszolgálást végző repülőtéri dolgozók - mondta a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet elnöke. Csorba Attila az InfoRádiónak elmondta: az alacsony bérek miatt nagy a munkaerőhiány és folyamatos az elvándorlás.

A brexit további halasztását tartja szükségesnek a brit miniszterelnök ahhoz, hogy elkerülhető legyen a megállapodás nélküli kilépés az Európai Unióból. Theresa May hétórás kabinetülés után kijelentette: Jeremy Corbynnal, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetőjével közösen kívánja kidolgozni az előrelépést célzó terveket.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018