eur:
394.36
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Több figyelmeztetés a havazás miatt - a nap hírei

Stratégiai partnerséget kötött a kormány és a Tungsram. Téliesebb útviszonyokra, lassabb haladásra figyelmeztet a Magyar Közút az újabb havazás miatt. Bajorországban és Ausztriában is vannak halálos áldozatai a havazásnak. A nap legfontosabb hírei január 7-én.

Stratégiai partnerséget kötött a kormány és a Tungsram. A megállapodás aláírásakor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a tavalyi év kiemelkedő gazdasági sikerei közé tartozik, hogy a 123 éves magyar márkát, a Tungsramot sikerült újjáéleszteni.

Az év végéig csak felírási igazolással válthatják ki a hozzátartozók a családtagjuknak elektronikus úton felírt medicinát - hívta fel a figyelmet a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. Hankó Zoltán az InfoRádióban a Népszava cikkére reagált, amely szerint számos családtag a hiányzó dokumentum miatt nem kapta meg a patikában súlyos beteg hozzátartozója gyógyszerét.

Két jelöltre lehet szavazni az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás első fordulójában. A szocialisták Horváth Csabát támogatják, és bejelentette indulását Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere is. A jelöltek hétfőn kezdhették meg a támogató aláírások gyűjtését.

A hideg idő miatt a vízórák ellenőrzésére figyelmeztet a Fővárosi Vízművek. László István üzemirányítási csoportvezető az InfoRádióban fontosnak nevezte, hogy a ház- és telektulajdonosok gondoskodjanak a vízmérő aknák, kültéri vezetékek és csapok vízmentesítéséről, illetve megfelelő fagymentesítéséről.

Havazás és ónos eső miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Budapest mellett 11 megyére érvényes a sárga jelzés.Téliesebb útviszonyokra, lassabb haladásra figyelmeztet a Magyar Közút a kedd hajnaltól várható újabb havazás miatt. A közútkezelő először az autópályákat, autóutakat és főutakat, majd a mellékutakat, végül az alacsony forgalmú bekötőutakat takarítja.

Olcsóbb lesz a gázolaj szerdától, a benzin ára nem változik.A Mol 4 forinttal csökkenti a dízel árát, amely így 371 forint lesz. A gázolaj ára legutóbb pénteken változott, 10 forintos csökkenéssel 375 forintra esett.

Nem várható jegesedés a Dunán a következő napokban - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella az InfoRádióban elmondta: a Tiszán már megjelenhetnek kisebb jégtáblák, így a folyón helyenként jégzajlásra lehet számítani.

Családbarát újdonsággal bővül a Liget Budapest Projekt - közölte a Városliget Zrt. vezérigazgatója. Gyorgyevics Benedek elmondta: a budapestiek kora ősszel vehetik birtokba Európa legjobb nagyjátszóterét. Hozzátette: a fejlesztés integrált és korosztályokra bontott különleges játszóelemekkel épül majd meg.

Továbbra is súlyos gondokat okoz a havazás Bajorország déli részén, az Alpok térségében, egy járásban katasztrófaállapotot hirdettek. A rendkívüli időjárásnak 3 halálos áldozata van. Ausztriában is 3 halottja van a havazásnak. Szombat reggel óta az Alpok északi részén több mint fél méter hó esett, több tartományában nagy a lavinaveszély.

Váratlanul lemondott a Világbank elnöke.Jim Yong Kim bejelentette, hogy február elsején távozik posztjáról és a magánszektorban egy olyan vállalatnál folytatja a munkát, amely infrastruktúra beruházásokkal foglalkozik

Kiosztották a Golden Globe-díjakat a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségének 76. gáláján Los Angelesben. Dráma kategóriában a legjobb film a Bohém rapszódia lett. A mexikói Roma című film pedig a legjobb idegen nyelvű alkotásnak járó elismerést kapta.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×