eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tárca új államtitkárait bemutató sajtótájékoztatón 2018. május 28-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kásler Miklós: a hosszú várakozási idővel van probléma

A sürgősségi ellátás a magyar egészségügy egyik kritikus pontja, mégpedig a várakozás miatt – nyilatkozta az emberi erőforrások minisztere az InfoRádió Aréna című műsorában. A legsúlyosabb és a legtöbb kárt okozó betegségek csúcsintézményeit fejleszteni kell – vélekedett Kásler Miklós.

Nem az ellátás színvonalával van a probléma a sürgősségi ellátásban, hanem hogy nagyon hosszú a várakozási idő, sokszor akár 6-8-9 órát kell várni az ellátásra – mondta az emberi erőforrások minisztere. A sok ok közül Kásler Miklós kiemelte: sok olyan beteg jelentkezik ezeken az osztályokon, akiket nem ott kéne ellátni. Ezért szeretnének létrehozni a sürgősségi kórházakban akkutellátó egységeket, mely ellátja ezeket a pácienseket.

A tárcavezető hangsúlyozta: felkészült emberek döntik majd el, hogy melyik beteget hova kell küldeni. Az elbírálást az úgynevezett triázs rendszer alapján végezik majd, vagyis

a betegség súlyosságának megfelelően irányítják tovább a kórházba érkezőket.

A végleges ellátóhelyen pedig diszpécser segít a betegeknek mindenben, ami nem orvosi feladathoz kötött. A miniszter hozzátette: Magyarországon így egységes, magas színvonalú rendszer alakul majd ki, ami jövő év január elején indul majd.

Mivel a legsúlyosabb és legtöbb kárt okozó betegségek csúcsintézményei nagyrészben Budapesten és a központi régióban vannak, a fejlesztését be kell építeni az Egészséges Budapest programba – hangsúlyozta a miniszter. Kásler Miklós hozzátette:

e mellett a budapesti sürgősségi ellátórendszernek is meg kell teremteni azt a hátteret, amelyek magas színvonalú ellátást biztosítanak.

Mint mondta: ezt a célt szolgálja a dél-pesti és dél-budai centrumok építése, valamint a Honvédkórház, illetve a János Kórház felújítása és sürgősségi ellátásának kialakítása.

A miniszter emlékeztetett: eddig a vidéki egésszségügy inézményeket fejlesztették, több mint 500 milliárd forintból, a központi régióban most olyan fejlesztések indulnak meg 700 milliárd forintból, ami soha nem volt Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×