eur:
394.6
usd:
363.77
bux:
65564.57
2024. március 19. kedd Bánk, József
Rendőrök kiszorítják az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevőit a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Túlóratörvény: elhúzódott a késő esti tüntetés, ma jön a folytatás

Több tüntetői csoport egyesülése után tudósítások szerint ezrek gyűltek össze szerda este a Kossuth téren, miután a kormány szerdán elfogadta a túlóratörvényt. Rohamrendőrök védték az épületet, és könnygázt is bevetettek. Mára újabb demonstráció szerveződik.

A tüntetés délután öttől éjfél utánig tartott, akkor a rendőrök kiszorították a még jelen lévő demonstrálókat a Kossuth Lajos térről.

A korábban szétvált tüntetőcsoportok estére a Kossuth téren egyesültek. Késő estére a korábbi tömeg nagyjából fele hazament. Ismét három részre szakadt a demonstrálók csoportja:

  • A tüntetők egy része megkísérelt betörni az Országgyűlés épületébe, amit a rendőrség megakadályozott.
  • Egy másik csoport a Lánchídra vonult, ahol a forgalmat akadályozza, a rendőrség a hidat lezárta.
  • A demonstrálók harmadik csoportja a Budapest V., Kossuth téren provokálja a rendőröket, építési törmeléket, hanggránátokat, pirotechnikai termékeket, tojást, és minden mást dobál a rendőrök felé.

A rendőrség ekkor azt is közölte: "A rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében elrendelte a védőfelszerelés használatát: a rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel." A korábban közölt néggyel szemben ötre emelkedett a megsérült rendőrök száma. Azt is közölték, hogy “a tüntetők egy része megkísérelt betörni az Országgyűlés épületébe, amit a rendőrség megakadályozott.”

Dulakodás főként az első sorokban volt, a hátrébb állók viszonylag békésen demonstráltak.

Néhányan gyújtogattak is

Hajnali egykor a rendőrség ismét közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy az agresszív tüntetők gyújtogattak és padokat rongáltak meg, és néhányan szánkókat gyújtottak fel a Kossuth téren. A rendbontók a rendőrökkel szemben is agresszíven léptek fel és megkísérelték az ország karácsonyfáját is felgyújtani, arra petárdákat és pirotechnikai eszközöket dobáltak. A rendőrök a keletkezett tüzet eloltották.

A rendőrség a további károkozás és a biztosításban részt vevő rendőrök testi épségének érdekében a rendbontókat kiszorította a területről.

Újabb tüntetés

Csütörtök délután ötre újabb tüntetést hirdettek a Kossuth térre, ezt a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet szervezi:

“Visszamegyünk a Kossuth térre és békésen tüntetünk a rabszolgatörvény elfogadása ellen. Hozz magaddal enni- és innivalót, meleg ruhát, és készülj fel, hogy több órát maradunk. A tüntetés bejelentett és elfogadott a hatóságoknál.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×