eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Obstruálna az ellenzék a túlóratörvény miatt

2800 módosító indítványt benyújtását tervezik, ezekről külön-külön kell majd szavaznia a parlamentnek.

Ellenzéki frakciók parlamenti obstrukciót terveznek a munkaidőkeret emeléséről szóló fideszes törvényjavaslat miatt. ( Az obtrukció lényege általában az, hogy a döntési helyzetben nem levő kis pártok valamilyen módion lelassítják, ellehetetlenítik a parlamenti munkát, például nagyon sok, nagyon hosszú hozzászólással hátráltatták a szerintük kedvezőtlen döntéseket.)

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető közölte, az Országgyűlés hétfőn kezdődő ülésének napirendjéhez 2800 módosító indítványt nyújtanak be, amelyekről külön-külön kell majd szavaznia a parlamentnek.

Azt szeretnék elérni - mondta -, hogy ne fogadják el a napirendet, amelyen szerepel a "rabszolgatörvény", azaz a munka törvénykönyve módosítására vonatkozó kormánypárti javaslat.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezető elmondta, ha a jogszabályt mégis elfogadja az Országgyűlés, akkor az Alkotmánybírósághoz és strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak, mert a törvény vitája nem felelt meg a jogszabályoknak.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese is úgy látta, hogy a parlamenti vita miatt közjogilag érvénytelen lesz a jogszabály és arról addig nem is szabadna dönteni, amíg a parlament igazságügyi bizottsága állást nem foglal a kérdésben.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×