eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án.
Nyitókép: MTI / Kovács Attila

Váratlan fordulat a túlóratörvény ügyében

A parlament vállalkozásfejlesztési bizottsága három alapvető változtatást javasolt a munka törvénykönyvének sokat vitatott módosításához.

Jelentős pontokon módosítaná az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottsága a törvényjavaslatot, amely változtatna a túlóraszabályokon és a munkaidő-elszámolás szabályain is - írja a hvg.hu.

A bizottság három fő változást javasol az eredeti tervezethez képest:

  • Az összesen 400 órányi túlórát csak kollektív szerződésben lehet előírni, amivel pontosabban behatárolják azt a kört, akit ez érint. A korábbi tervezet alapján gyakorlatilag bárkit túlóráztathattak volna egész évben, így viszont a nagyobb cégeknél dolgozókat érintheti a módosítás.
  • Havi egy helyett két pihenőnapot garantálnának a törvényben azoknak, akik egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén megszakítás nélküli, több műszakos munkarendben dolgoznak, vagy idénymunkások.
  • A beosztástól csak írásbeli kérésre lehet eltérni.

A törvényjavaslat másik vitatott pontja, a 36 hónapos elszámolási keret lehetősége nem változik.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×