INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

gdp

ombudsman

varga mihály

a nap legfontosabb hírei

Kilőtt a magyar gazdaság - a nap hírei

Infostart

A vártnál is jobban nőtt a magyar gazdaság a harmadik negyedévben. Nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány bővülését a kormány. Budapestre költözteti székhelyét a Nemzetközi Beruházási Bank. A nap legfontosabb hírei december 5-én. 

Az előzetesen vártnál is jobban nőtt a magyar gazdaság a harmadik negyedévben.A Központi Statisztikai Hivatal második becslése alapján a bruttó hazai termék 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának eredményét.

Nem lehet díjat kérni attól a szülőtől, aki beteg gyereke mellett marad a kórházban - mondta ki az ombudsman. Székely László szerint sokszor indokolatlan korlátozásokat tartalmaznak a feltételek. Ezért felkérte az emberi erőforrások miniszterét a jogszabály módosítására.

Közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány bővülését. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

Budapestre költözteti székhelyét a Nemzetközi Beruházási Bank - így döntött a pénzintézet kormányzótanácsa. Varga Mihály pénzügyminiszter közölte, hogy az iroda várhatóan 2019 második felében nyílik meg.

A karácsonyi vásárlásokhoz kötődő, kisebb összegű fogyasztási kölcsönök átgondolt felvételére figyelmeztet a jegybank. Az MNB szerint a hitelfelvétel előtt érdemes a honlapján tájékozódni arról, hogy engedéllyel rendelkező piaci szereplő kínálja-e a hitelt.

Várhatóan 2021 elejére készülhet el az elektronikus jegyrendszer- mondta el a gazdasági főpolgármester-helyettes. Bagdy Gábor kiemelte, hogy a BKK eddigi kifizetései mögött valós teljesítés áll, azok jogszerűek és szakmailag indokoltak voltak, de pontos összeget nem mondott.

Megkezdte az utolsó negyedéves, illetve elmaradt szemétszállítási számlák kiküldését az ügyfeleknek a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.A társaság kamatmentes részletfizetési kedvezményt is biztosít a visszamenőleges számlák kifizetésére.

Mintegy 3 ezer település részesülhet támogatásban jövőre a Magyar falu programban. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta: a programra 2019-ben 150 milliárd forintot fordít a kormány.

Elbúcsúztatták a hétvégén elhunyt idősebb George Busht az Egyesült Államok 41. elnökét a washingtoni katedrálisban. A gyászszertartáson Magyarországot Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, volt honvédelmi miniszter és Szabó László, washingtoni nagykövet képviselte.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018