INFORÁDIÓ
2021. május 18. kedd
Alexandra, Erik

zacher gábor

honvédkórház

felmondás

Zacher Gábor toxikológus (b) és Bódy Gergő, a Momentán Társulat tagja beszélget a budapesti Impró kulturális központban 2017. június 2-án. A társulat Zacher Gáborral és a témában érintett civil szervezetekkel Függő játszma elnevezéssel programot indít. A kezdeményezés célja, hogy élményalapú, interaktív módszerekkel átadják a drogfogyasztással és függőségekkel kapcsolatos tudásbázist, és módszertani javaslatokat kínáljanak a nevelők, pedagógusok és a veszélyeztetett korosztály számára.

Zacher Gábor felmondott a Honvédkórházban

Infostart

Távozik a Honvédkórházból Zacher Gábor, a sürgősségi osztály vezetője, aki szerint már a munkavégzés került veszélybe.

Zacher Gábor a hvg.hu-nak elmondta, hogy a két hónapos felmondási ideje október végén jár le, addig ellátja feladatát a Sürgősségi Betegellátó Centrum vezetőjeként.

Azzal indokolta a döntését, hogy

az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette.

Hozzátette, az egészségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető. Azt mondta, az elmúlt időszakban 9 orvos adta be felmondását - noha ezt csütörtökön még tagadta a honvédelmi tárca.

"Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni" - mondta Zacher Gábor.

"Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni.

Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam"

- emelte ki.

Csütörtöki hírek szerint felmondta az önkéntes túlmunkaszerződést a kórház 112 orvosa, mert nem kapta meg pénzét, ám a minisztérium azt közölte, hogy nincs probléma.

Nyitókép: Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018