INFORÁDIÓ
2021. május 18. kedd
Alexandra, Erik

zacher gábor

honvédkórház

orvoshiány

Hallgatásba fordult a Honvédkórház ügye

Infostart

Kiszivárgott egy belső levél is a hétvégén a Honvédkórházban kialakult orvoshiányról Zacher Gábor felmondása után. A honvédelmi tárca sajtóosztálya nem kívánt reagálni a dokumentumra.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központját vezető Kun Szabó István vezérőrnagynak címezték azt a Zacher Gábor aláírásával zárt levelet, amelyet a hétvégén az Index-nek is elküldött egy meg nem nevezett forrás, és amely a Honvédkórház sürgősségi centrumán tapasztalható munkaerőhiányról úgy fogalmaz, hogy a távozó orvosokat nem tudják teljes mértékben pótolni, így gondot fog okozni az ügyeleti műszakok megszervezése, a más osztályokról odavezényelt orvosoknak viszont semmilyen sürgősségi gyakorlata nincsen.

„Az októberi beosztás elkészítése és az a szerint való munka ilyen létszám mellett nem vállalható" - áll a levélben. Emellett a dokumentum kitér a használhatatlanná vált, ám évek óta nem pótolt orvosi eszközök problémájára is.

Próbáltuk elérni Zacher Gábort, ám hívásunkra nem reagált. A portál megkeresésére úgy fogalmazott, hogy rendkívül nehéz helyzetbe hozták, mert ezután biztosan azt fogják gondolni, hogy a levelet ő osztotta meg a nyilvánossággal, ám ő kategorikusan elhárít minden ilyen feltételezést.

A kórházat fenntartó Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya a dokumentummal kapcsolatos megkeresésünkre nem kívánt reagálni.

A Hovnédkórház sürgősségi centrumát vezető Zacher Gábor pénteken mondott fel, mivel – mint nyilatkozta – nem tud elszámolni a lelkiismeretével, mert ilyen személyzeti feltételek és felszereltség mellett nem tudják megfelelően ellátni a betegeket. A honvédelmi tárca erre közölte, hogy Zacher Gábor szerződése 2018 végén amúgy is lejár, arról pedig már korábban döntöttek, hogy nem hosszabbítják meg az együttműködést.

Kapcsolódó hang

Kiszivárgott egy belső levél a Honvédkórházból
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018