INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

diplomamentő program

nyelvvizsga

támogatás

diploma

Oklevél egy végzős hallgató kezében a Kecskeméti Főiskola diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésén 2016. február 27-én. Az eseményen az a tizenhét hallgató is átvette oklevelét, akik elsőként végeztek duális képzésben Magyarországon.

Meghirdették az újabb diplomamentő programot

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

Szeptember 3-ától lehet pályázni a Diplomamentő II. programba. A feltételekről Megyeri Márta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. képzési és szolgáltatási osztályvezetője beszélt.

A Diplomamentő II. program iránt érdeklődők az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság pályázati felületén a forrástárban máris regisztrálhatnak.

A pályázatot szeptember 3-ig lehet benyújtani a forrástár felületén

- mondta az InfoRádióban Megyeri Márta, az OFA Nonprofit Kft. képzési és szolgáltatási osztályvezetője.

"Azok jelentkezését várjuk, akik

nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkeznek, államvizsgájukat hazai felsőoktatásban teljesítették, de hallgatói jogviszonyban már nem állnak felsőoktatási intézménnyel,

és a diplomamentő programban eddig még nem részesültek támogatásban" - tette hozzá.

Megyeri Márta szerint a program célja, hogy a megszerzett nyelvvizsgáért megkaphassa a diplomáját a jelentkező: szaknyelvi nyelvvizsgákat, akár felsőfokú nyelvvizsgát is lehet támogatni ebben a programban.

A támogatottaknak legkésőbb 2020. március 31-ig kell bemutatniuk a megszerzett nyelvvizsga bizonyítványukat és az az alapján kiadott diplomájukat.

Ha ez nem történik meg, a teljes támogatási összeget vissza kell fizetni, de a program időtartama alatt többször is lehet vizsgázni - emelte ki Megyeri Márta.

Egyéni képzések, eddigi eredmények

A korábbihoz képest a mostani program keretében egyéni képzésre is lesz lehetősége a jelentkezőknek, hiszen sokan korábban munkájuk, vagy családi helyzetük miatt nem tudtak részt venni a csoportos órákon - mondta a program eddigi tanulságaira alapozva az osztályvezető.

"Az előző programban 9824 fő fejezte be a képzést, közülük 7702 fő teljesített sikeresen nyelvvizsgát, 6518-an pedig a diplomájukat is átvehették, tehát elég magas a sikerességi arány. Akik nem tudták teljesíteni nagy részük már visszafizette, de még vannak folyamatban lévő ügyek" - összegezte Megyeri Márta.

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Kapcsolódó hang

Meghirdették az újabb diplomamentő programot
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018