eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Oklevél egy végzős hallgató kezében a Kecskeméti Főiskola diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésén 2016. február 27-én. Az eseményen az a tizenhét hallgató is átvette oklevelét, akik elsőként végeztek duális képzésben Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Meghirdették az újabb diplomamentő programot

Szeptember 3-ától lehet pályázni a Diplomamentő II. programba. A feltételekről Megyeri Márta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. képzési és szolgáltatási osztályvezetője beszélt.

A Diplomamentő II. program iránt érdeklődők az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság pályázati felületén a forrástárban máris regisztrálhatnak.

A pályázatot szeptember 3-ig lehet benyújtani a forrástár felületén

- mondta az InfoRádióban Megyeri Márta, az OFA Nonprofit Kft. képzési és szolgáltatási osztályvezetője.

"Azok jelentkezését várjuk, akik

nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkeznek, államvizsgájukat hazai felsőoktatásban teljesítették, de hallgatói jogviszonyban már nem állnak felsőoktatási intézménnyel,

és a diplomamentő programban eddig még nem részesültek támogatásban" - tette hozzá.

Megyeri Márta szerint a program célja, hogy a megszerzett nyelvvizsgáért megkaphassa a diplomáját a jelentkező: szaknyelvi nyelvvizsgákat, akár felsőfokú nyelvvizsgát is lehet támogatni ebben a programban.

A támogatottaknak legkésőbb 2020. március 31-ig kell bemutatniuk a megszerzett nyelvvizsga bizonyítványukat és az az alapján kiadott diplomájukat.

Ha ez nem történik meg, a teljes támogatási összeget vissza kell fizetni, de a program időtartama alatt többször is lehet vizsgázni - emelte ki Megyeri Márta.

Egyéni képzések, eddigi eredmények

A korábbihoz képest a mostani program keretében egyéni képzésre is lesz lehetősége a jelentkezőknek, hiszen sokan korábban munkájuk, vagy családi helyzetük miatt nem tudtak részt venni a csoportos órákon - mondta a program eddigi tanulságaira alapozva az osztályvezető.

"Az előző programban 9824 fő fejezte be a képzést, közülük 7702 fő teljesített sikeresen nyelvvizsgát, 6518-an pedig a diplomájukat is átvehették, tehát elég magas a sikerességi arány. Akik nem tudták teljesíteni nagy részük már visszafizette, de még vannak folyamatban lévő ügyek" - összegezte Megyeri Márta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×