eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Utazik a kutya - Így legyen mindenkinek jó

A kutyával utazók számára nagyon fontos, hogy a gazdák szoktassák hozzá az állatokat a járművekhez, különösen nagy figyelmet kell fordítani a mozgólépcső használatára - mondta az InfoRádióban a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója.

Állattal úgy közlekedjünk, hogy a kutya, illetve a macska és az utastársak is biztonságban legyenek – hívta fel a figyelmet a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója.

„A kutyáknak a metrón a leggyakoribb sérülésveszély a mozgólépcső fölső és alsó része, ahol bemegy a vaslemez a lépcső, hogy ezt megelőzzük, emeljük fel a kis- és a középtestű állatot. Nagytestű kutya esetében kérjük meg a forgalomirányítót, hogy állítsa le a mozgólépcsőt, hogy biztonságosan tudjunk közlekedni” - mondta Koleszár István.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója hozzátette, közterületen a kutyát pórázon vezessük. Vérmesebb állatot szájkosárral is lássunk el, nehogy megharapjon valakit. Tartsuk magunknál az állat oltási könyvét, amivel igazolható, hogy érvényes veszettség elleni oltással rendelkezik, illetve mikrochippel meg van jelölve.

„Az állatoknak is érvényes menetjeggyel kell rendelkezniük. A BKK megköveteli – jogosan – a szájkosár meglétét. Kistestű vagy beteg állatot zárható dobozban vagy úgy szállítsuk, hogy másban ne tegyenek kárt” - mondta Koleszár István.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója arra is felhívta a figyelmet, legyen nálunk zacskó és törlőkendő, hogy fel tudjuk takarítani, ha az állat a peronra piszkít.

„Ha olyan állatot viszünk, amiről nem tudjuk, hogyan viselkedik a tömegközlekedési eszközökön, fokozatosan szoktassuk hozzá ezekhez a szerkezetekhez. Egy állatmenhelyről kivitt kutya esetében kicsi a valószínűsége, hogy egyből magabiztosan fog mozogni a tömegközledési eszközön” - jegyezte meg Koleszár István.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója azt ajánlja, szánjunk rá időt, próbáljuk meg hozzászoktatni az állatot a helyzethez, szocializáljuk, ha nem vagyunk biztosak magunkban, kérjünk segítséget kutyaiskolától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×