INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A legtöbb gyógyfürdőnek nincs meg a minősítése

Infostart / InfoRádió
Magyarországon körülbelül 170 fürdő ígér gyógyulást a vendégeknek, miközben a hivatalos állami nyilvántartásban mindössze 52 elismert gyógyfürdő szerepel - derítette ki az InfoRádió.

A Magyar Fürdőszövetség főtitkára szerint bonyolult a szabályozás, de a létesítmények is gyakran jogellenesen használják a gyógyfürdő elnevezést.

Ákoshegyi György az InfoRádióban elmondta: megtévesztik a fogyasztókat azok, akik minősítés nélkül nevezik magukat gyógyfürdőnek.

A minősítést akkor is megkaphatja egy fürdő, ha nincs termálvize, de végez gyógyászati tevékenységet. Az elnevezés viszont nem jár automatikusan akkor sem, ha van gyógyvize a fürdőnek - mondta.

A gyógyfürdővé minősítés nem függvénye annak, hogy a hely gyógyászati tevékenységet végezzen. Az egészségbiztosító minősítés nélkül is köt szerződést a szolgáltatókkal. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak jelenleg 141 fürdővel van szerződése.

Az InfoRádió nemrég az esztergomi élményfürdőről derítette ki, hogy vize nem elég meleg a termál minősítéshez, és nem is rendelkezik gyógyvíz-tanúsítvánnyal. A fürdő mégis élmény-, termál- és gyógyfürdőnek hirdeti magát.

Kapcsolódó hang

Összefoglaló az esztergomi fürdõ ügyérõl
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk