eur:
387.56
usd:
356.64
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A győztes UVSE csapata ünnepel a női vízilabda országos bajnokság döntőjének második FTC-Telekom Waterpolo - UVSE mérkőzése végén az FTC-MVM Sportközpontban 2024. május 8-án. A bajnokságot az UVSE nyerte, miután a fináléban 11-10-re, másodszor is legyőzte a Ferencvárost. Az UVSE története nyolcadik bajnoki diadalát aratta.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Az UVSE nyerte a női vízilabda országos bajnokságot

Az UVSE nyerte a Mol női vízilabda ob I 2023/24-es szezonját, amelynek fináléjában szerdán másodszor is legyőzte a Ferencvárost.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc Népligetben rendezett második felvonásán az FTC ötgólos hátrányból jött fel a hajrára, de végül nem tudott egyenlíteni és 11-10-re kikapott.

Az UVSE története nyolcadik bajnoki diadalát aratta, ezzel beérte a Dunaújvárost az örökrangsor második helyén.

Hasonlóan kezdődött az összecsapás, mint vasárnap a Margitszigeten, az FTC 2-1-re még vezetett, az UVSE - amelyből hiányzott Rybanska Natasa - azonban Faragó Kamilla és Hajdú Kata góljainak, valamint Magyari Alda védéseinek köszönhetően fordított és már az első szünetben háromgólos előnyben volt (2-5).

Az UVSE remekül védekezett, támadásban pedig ritkán hibázott, így a védés nélküli Neszmély Boglárka helyett már a második negyed közepén a kapu elé tempózott a padról Kiss Alexandra. Ugyan a cserekapus sem találkozott a labdával, de a hazaiak védekezése feljavult, sok volt a jó blokk, így a nagyszünetben három gól volt a különbség (5-8).

A lendületbe jövő FTC a harmadik negyed közepére egyetlen gólra jött fel, Benczur Márton pedig időt kért. A hazaiaktól Farkast 4 perces kiállítással sújtották, a büntetőt viszont Mácsai a kapufára lőtte. Az UVSE egy perccel a negyed vége előtt törte meg hosszú gólcsendjét (7-9).

A záró nyolc percet Aubéli gyönyörű csavargólja vezette fel (7-10), de Gurisatti büntetőből szépített. A túloldalon Faragó ötméteresét védte Kiss, majd a kettős emberhátrány is kimaradt. Máté távoli góljával újra egyre jött fel a Ferencváros, de Hajdú a negyedik találatával visszaállította a különbséget. A fiatal játékos végleg lezárhatta volna a bajnokságot, Kiss azonban védte az ötméteresét. Egy perc maradt hátra, Magyari Alda pedig egy védéssel gyakorlatilag eldöntötte a bajnoki cím sorsát. Az FTC még 15 másodperccel a vége előtt betalált, de innen már nem tudott csodát tenni.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×