eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Michele Marchetti (k), az olasz válogatott játékosának gólszerzési kísérlete a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában játszott Olaszország - Magyarország mérkőzés hosszabbításában a Sparkasse Arénában 2024. május 3-án. Magyarország-Olaszország 3-2.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A szlovénok elleni meccsen dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

Don MacAdam, a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint az volt a döntő a házigazda olaszok elleni hosszabbításos 3-2-es sikernél, hogy a játékosok tudták uralni az érzéseiket, és kulcsfontosságú pillanatokban remekül összpontosítottak a bolzanói divízió I/A-világbajnokság utolsó előtti fordulójában.

"Nagyszerű, érzelemdús mérkőzés volt. Igazi hokimeccs, és mi tudtunk győztesen lejönni. Fontos pillanatokban találtunk be, és akkor sem volt baj, amikor gyorsan egyenlített az ellenfél. A hosszabbításban is Bálizs Bence nagyokat védett, majd a végén mi örültünk egy remek akció végén. A játékosok tudták uralni az érzelmeiket, és megfelelően reagáltak a szituációkra" - mondta az MTI-nek a kanadai szakvezető.

A gólpasszos Ortenszky Tamás úgy véli, örökké emlékezni fog arra a gólpasszra, amelyet Mihály Ákosnak adott egy ilyen fantasztikus mérkőzésen.

"Úgy álltunk bele ebben a meccsbe, mintha ez lenne egy rájátszás párharc hetedik, utolsó felvonása. Mindent beleadtunk, és remekül kezeltük a nehéz helyzeteket is, a végén pedig felénk billent a mérleg nyelve" - jegyezte meg.

A 32. születésnapját ünneplő Hári János kiemelte: ilyen meccsen is bármi előfordulhatott, de most nagyszerű átélni ilyen sikert a házigazda ellen.

"Örülök, hogy a győztes gólt én készítettem elő, de a legfontosabb, hogy nyertünk. A hosszabbítás már kicsit lutri, de Bálizs nagyon sokat segített hátul" - tette hozzá.

A bónuszpontot érő találat szerzője, Varga Balázs elmondta, hogy nagyszerű összjáték végén tudott betalálni, a válogatottban talán az eddigi legfontosabb gólja volt.

"Nem figyeltem, hogy hogyan vettem át a korongot, Háritól nagyon jól kaptam, csak arra, hogy valahogy a kapus mellett tegyem el. Remélem, a végén feljutást ünnepelhetünk" - mondta az MTI-nek.

A 41 lövésből 39-et védő Bálizs úgy véli, a csapat nagyon jól, profi módon kezelte az elmúlt két nap történéseit.

"Büszke vagyok arra, hogy ebben a válogatottban szerepelhetek, ilyen társakkal. Örülök, hogy hozzá tudtam járulni a győzelemhez, de ez igazi csapatmunka volt!" - hangsúlyozta a kapus.

Az eltiltásból góllal visszatérő Sofron István ugyancsak a csapat egységét emelte ki.

"Érzelemmel teli meccset vívtunk az olaszokkal, akik már korábban Budapesten ütöttek el minket feljutástól. Most a szurkolók remek hangulatot teremtettek, és mi megpróbáltunk mindent kiadni magunkból" - fogalmazott.

A magyar válogatott utolsó ellenfele, a szlovén már feljutott a 16-os elitbe. A MacAdam-csapat visszajut az élvonalba, ha a torna zárómeccsén legyőzi Szlovéniát. Amennyiben ez nem sikerül, akkor arra lenne szüksége, hogy előtte Románia ne verje meg Japánt, Olaszország pedig ne győzzön alapjátékidőben a Koreai Köztársaság ellen.

Az utolsó nap programja:

Románia-Japán 12.30 Olaszország-Koreai Köztársaság 16.00 Szlovénia-Magyarország 19.30 Az állás: 1. Szlovénia (már feljutott) 9 pont, 2. Magyarország 8, 3. Olaszország 6 (12-9), 4. Románia 6 (7-15), 5. Japán 4, 6. Koreai Köztársaság 3

Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×