eur:
390.98
usd:
366.92
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Bayern München - Manchester City visszavágó mérkőzése előtt Münchenben 2023. április 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Bajnokok Ligája - a Bayern vezetőedzője a Wembleyben zárná a szezont

Az Arsenal búcsúztatása után már a Bajnokok Ligája döntőjére gondol Thomas Tuchel. Ugyanakkor a müncheni csapat vezetőedzője szerint az elődöntőbeli ellenfelük, a Real Madrid az egyértelmű esélyes.

"Mindent megteszünk, hogy a Wembleyben zárjuk a szezont" - nyilatkozott a bajoroktól az idény végén távozó szakember, miután együttese szerdán 1-0-ra nyert otthon és továbbjutott az Arsenal ellen a negyeddöntő visszavágóján.

A Bayern a címvédő Manchester Cityt búcsúztató Real Madriddal találkozik a négy között és Tuchel szerint egyértelmű, melyik csapat a párharc favoritja.

"Nem gondolom, hogy ebben a felállásban mi vagyunk az esélyesek.

Világos, hogy a Real Madrid az, szinte azt kell kérdezni, ki más? Carlo Ancelotti, ki más?" - fogalmazott Tuchel, akinek segítője a Bayernnél Lőw Zsolt.

Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője csalódottan nyilatkozott a kiesés után és kiemelte, még nem ért véget az idény számukra. "Ma láthattuk, hogy a Bajnokok Ligájában ezen a szinten nem lehet hibázni" - mondta a spanyol tréner, aki hozzátette, most kell igazán a játékosok mellé állni és támogatni őket, mert velük jutottak el idáig.

Arteta felhívta a figyelmet, hogy a Premier League-ben még harcban vannak a bajnoki címért, ezért most kell megmutatniuk, mire képesek valójában.

A Real Madrid a BL-címvédők "gyilkosa"

A Real Madrid eddig hatszor ejtette ki a Bajnokok Ligája aktuális címvédőjét - írta csütörtöki összefoglalójában az IFFHS, miután a spanyol királyi gárda a szerda esti negyeddöntős visszavágón 11-esekkel felülkerekedett az előző BL-kiírásban nyertes Manchester Cityn.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet kiemelte, hogy az 1955 és 1992 közötti időszakot, vagyis a BL-elődöt, a BEK-et is figyelembe véve a Real összesen tíz alkalommal búcsúztatta el a címvédőt. Ebben a sorrendben második Juventus erre öt alkalommal volt képes.

A spanyol együttes sikereinek legfőbb kovácsaként az olasz vezetőedző, Carlo Ancelotti az eddigi 14 alkalmat tekintve 12-szer vezette diadalra a gárdát a BL kieséses szakaszában, ez csupán a Juventusszal szembeni 2015-ös, illetve a Manchester City elleni 2023-as elődöntőben nem sikerült neki. Ancelotti immár tízszer vette eredményesen a BL-negyeddöntő jelentette akadályt csapataival: egyszer a Juventusszal (1999), négyszer az AC Milannal (2003, 2005, 2006 és 2007), s ötször a Real Madriddal (2014, 2015, 2022, 2023, 2024).

A Realnak a szerda esti volt a nyolcadik hosszabbításos mérkőzése a BL-ben, ebben a mutatóban utána következő Chelsea és Atlético Madrid egyformán hét alkalommal túlórázott. A spanyol csapat a legutóbbi hat hosszabbításos fellépése alkalmával kivétel nélkül továbbjutott, az összes tizenegyespárbaját figyelembe véve pedig a 15-ből 11-et nyert meg.

A Manchester City holland játékmestere, Kevin De Bruyne, aki 0-1-nél az egyenlítő találatot szerezte, sorozatban 11. gólját jegyezte a BL-rájátszásban, miközben az elmúlt hét évben a csoportkörben egyszer sem tudott eredményes lenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×