eur:
393.14
usd:
366.77
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Háború tört ki Barcelonában

Döntetlent hozott a katalán derbi, de az Espanyol-Barcelona rangadón nem a futball játszotta a főszerepet.

A két csapat már a Király-kupában már találkozott, akkor 2-1-es összesítéssel a Barcelona jutott tovább, de volt némi szócsata a játékosok között a párharc után. Most a bajnokságban találkoztak az Espanyol otthonában, irreális körülmények között, mert a szakadó esőben egyre több tócsa akasztotta meg a labdát a pályán.

Az időjárás nélkül is akadozott a listavezető Barcelona játéka, amiben csak részben játszhatott szerepet, hogy Lionel Messi csak a kispadon kezdett. Amikor beállt a második félidő első felében, Moreno fejes góljával már vezetett az Espanyol. Rohamozott a Barca, és végül a 82. percben annak a Piquének a fejesével egyenlített, akit végig fütyült a hazai közönség.

A hátvéd még a kupameccs után megjegyzést tett az Espanyolra (cornellainak titulálta barcelonai helyett, mondván az új stadionja már nem a városban van), emiatt nehezteltek rá, nem véletlenül integetett gólja után a közönségnek. Nem sokkal később egy szabálytalanság után Morenóval akaszkodott össze, percekig tartott, mire lenyugodtak a kedélyek, de az utolsó percekben minden egyes összecsapás után tömegverekedés fenyegetett. Végül maradt az 1-1 a barcelonai derbin.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×