eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Spanyol vizsga vár a női pólósokra

Az UVSE egygólos előny birtokában, míg a Dunaújváros háromgólos hátrányban várja a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjének szombati spanyolországi visszavágóját a Mataro, illetve a címvédő Sabadell ellen.

A fővárosi gárda a párharc február 25-i nyitófelvonásán már 10-4-re vezetett, végül azonban a tavalyi kiírásban El-második magyar bajnok és kupagyőztes csupán egytalálatnyit tudott megőrizni a tetemes különbségből (10-9). Így aztán roppant küzdelmes ütközetnek néz elébe, s kiemelkedő teljesítményre lesz szüksége ahhoz, hogy ott lehessen a négyes döntőben.

Jóval csekélyebb alapja van a bizakodásra a Dunaújvárosnak az Euroliga Final Fourjában való szereplést illetően, miután két hete, otthon 12-9-re alulmaradt a spanyolok élcsapatával szemben. Reálisan azt tűzheti maga elé célnak a magyar együttes, hogy a visszavágón teljes erőbedobással harcoljon, s megnehezítse a Sabadell dolgát, a továbbjutás egészen különleges bravúrral érne fel.

A negyeddöntős párok győztesei április végén, a 28-29-i négyes fináléban vívnak meg egymással a széria első helyéért, míg a vesztesek átkerülnek az európai szövetség (LEN) másik sorozatába, s a LEN Kupa Final Fourjában szállnak medencébe a jövő hónap derekán (14-15.).

Az El négyes döntőjének első résztvevője már megvan: a Kirisi (21-6, illetve 9-13) kettős győzelemmel jutott tovább a szintén orosz Hanti-Manszijszk ellenében. A negyedik párban a görög Olympiakosz és az olasz Padova csatázik, az első meccsen Itáliában 10-10-es döntetlenre végeztek a felek.

A magyar csapatok szombati programja:

CN Sabadell (spanyol) - Dunaújváros 12.00 ó

Mataro (spanyol)-UVSE 19.00

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×