eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Ádámfi Attila: Budapest komoly vetélytársakkal küzd az olimpiáért

Budapest 2024-es olimpiai rendezésre jelentkező riválisai közül Los Angeles már most meg tudná rendezni a világ bármely sporteseményét, Párizs pedig a tömegközeledés színvonalában előzi meg vetélytársait - számolt be az InfoRádiónak Ádámfi Attila, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója, aki az elmúlt napokban a helyszíneken egyeztetett mindkét pályázati bizottsággal.

 Ádámfi Attila szerint Budapestnek igen komoly vetélytársakkal kell megküzdenie a rendezési jog megszerzéséért.

„Méretükben ezek a városok nem összehasonlíthatók Budapesttel és ez nagyon sok mindent meghatároz. Infrastrukturálisan nagyon sok előnyt ad a másik két városnak. De figyelembe kell venni, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság éppen egy nagy reformcsomag közepén van, ami azt szeretné biztosítani, hogy a nagyvárosoknál kisebb, közepes, Budapest-méretű város is rendezhessen olimpiát.”

Párizs és Los Angeles pályázatában igen eltérőek a legerősebb elemek - tette hozzá a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója.

„Párizs tömegközlekedése nagyon fejlett, ami az amerikai kultúrából adódóan Los Angelesszel szemben nagy előny. Másik jelentős különbség, hogy Párizs a korábbi sikertelen pályázatok alapján azt a tanulságot vonta le, hogy nem politikusokkal, hanem sportolókkal irányítják a pályázatot. A legmagasabb szinten, a szervező bizottság elnöki pozícióit is volt sportolók töltik be, van egy sportolói bizottság, ami jelentős szerepet vállal a pályázati anyag formálásában. Los Angelesben az infrastruktúra, az úthálózat, a létesítmények vannak nagyon magas szinten. Holnap meg tudná rendezni az olimpiát, hiszen a profi ligáknak köszönhetően napi szinten bonyolítanak le nagyobb nézőszámot jelentő sportrendezvényeket, mint az olimpia bizonyos sportágai.”

A témáról részletesebben az InfoRádió péntek este fél nyolc után kezdődő Ötkarika című magazinműsorában hallhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×