eur:
392.85
usd:
366.36
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Messi góljával nyert Argentína - Éppen visszasírták a válogatottba

A néhány hónapja még a válogatottságot lemondó Lionel Messi volt Argentína nyerőembere az Uruguay elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőn.

A Mendozában rendezett találkozón kevés helyzetet láthattak a nézők, s Messi szinte a semmiből szerzett vezetést az első játékrész végén az argentinoknak, akik annak ellenére megtartották szűk előnyüket, hogy a második félidőben végig emberhátrányban játszottak. A piros lapot Paulo Dybala, a Juventus csatára gyűjtötte be, miután közvetlenül a szünet előtt megkapta második sárga lapját. A 22 éves támadó - aki a 31. percben kapufát lőtt - első alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, s meggondolatlanságát követően sírva hagyta el a játékteret.

Győzelmével az argentin csapat megelőzte az eddig vezető Uruguayt a selejtezősorozatban.

A brazil válogatott Ecuadorban lépett pályára, és magabiztos, 3-0-ás sikert aratott, igaz, a mérkőzés egészen a hajráig nyílt volt. A brazilok a 72. percben szereztek vezetést Neymar büntetőjével, s Gabriel Jesus az utolsó percekben volt kétszer eredményes. A sikerrel az ötödik helyre lépett előre a tabellán a brazil gárda.

A Copa America-győztes Chilének továbbra sem megy a selejtezőkben: Arturo Vidalék ezúttal Paraguayban kaptak ki, így csak a hetedik helyen állnak.

Eredmények, vb-selejtezők, Dél-Amerika, 7. forduló:

Argentína-Uruguay 1-0 (1-0)

Ecuador-Brazília 0-3 (0-0)

Paraguay-Chile 2-1 (2-1)

Bolívia-Peru 2-0 (1-0)

Kolumbia-Venezuela 2-0 (1-0)

Az állás: 1. Argentína 14 pont, 2. Uruguay 13 (12-5), 3. Kolumbia 13 (11-8), 4 Ecuador 13 (12-10), 5. Brazília 12 (14-8), 6. Paraguay 12 (9-7), 7. Chile 10, 8. Bolívia 6, 9. Peru 4, 10. Venezuela 1

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×