eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A Red Bull kiszállhat a Forma-1-ből

A Red Bull komolyan gondolja, hogy a jövő évtől kiszáll a Forma-1-es világbajnoki sorozatból, amennyiben nem sikerül olyan motort szereznie, mellyel az első helyért harcolhat.

"Egyértelműen reális lehetőség, hogy leállítsuk a Forma-1-es projektet" - nyilatkozta a vb hivatalos honlapjának Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója, hozzátéve, hogy a Red Bull és a Toro Rosso csapatokat birtokló Dietrich Mateschitz gondolkodik ezen. "Abu-dzabiban (az idei utolsó versenyen) legördülhet a függöny. Ez Mr. Mateschitz véleménye."

Marko arra hívta fel a figyelmet, hogy egy győzelemért csatázó istállónak ugyanakkorák a költségei mint a mostani, a középmezőny elejéhez sorolható Red Bull-csapatnak. Mint jelezte, ezzel Mateschitz is tisztában van, s még egy ilyen évet mint az idei, illetve a tavalyi volt, nem hajlandó finanszírozni.

A szakember a Red Bull csapat jelenlegi motorszállítójáról, a Renault-ról is beszélt, s nyomatékosította, hogy az együttműködést nem folytatják:

"A helyzet egyszerű. A Renault nem képes számunkra olyan motort adni, mellyel az első helyért csatázhatnánk."

A lehetőségek jelenleg elég szűkösek a csapat számára, ugyanis a vb-t az elmúlt két évben uraló Mercedesszel nem tudtak megállapodni, míg a Honda gyártja jelenleg a leggyengébb motort a mezőnyben. Az elmúlt időszakban felröppent pletykákat, miszerint az Audi-Volkswagen gyár venné át a csapatot, s a Red Bull maradna a főszponzor, Marko úgy kommentálta, hogy ez egy hosszú távú projekt lehet, s jelenleg nehéz rá mit mondani, szerinte olyan, "mintha üveggömbből jósolnánk".

Az istálló számára így az egyedüli opció a Ferrarival való megállapodás lehet. Marko szavai szerint a felek már tárgyaltak is a kérdésről, ám megállapodás még nincs. A Red Bull mindenesetre csak akkor hajlandó üzletet kötni az olaszokkal, ha a Ferrari ugyanazt a motort biztosítja számára, mint amelyet a gyári csapatának ad.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×