eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Kiütéses sikere után kettős győzelemmel jutott tovább a Honvéd

A magyar bajnokságban harmadik Budapest Honvéd két gólzáporos győzelemmel jutott tovább a montenegrói bronzérmes Celik Niksic ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójában, ugyanis az egy hete idegenben aratott 4-1-es sikert követően csütörtökön a hazai visszavágón 9-0-ra nyert.

A selejtező második körében a máltai Hibernians együttesét búcsúztató Vojvodina lesz a kispestiek ellenfele, az első meccset jövő hét csütörtökön Szerbiában, a visszavágót egy héttel később a Bozsik Stadionban rendezik.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Budapest Honvéd-Celik Niksic (montenegrói) 9-0 (3-0)

Bozsik Stadion, 3000 néző, Lardot (belga)
gólszerzők: Holender (14.), Diaby (23.), Diarra (36.), Délczeg (49., 11-esből), Testardi (66., 75., 87., az elsőt 11-esből), Alcibiade (67.), Kozma (81.)
sárga lap: Mancini (78.), illetve Vukovic (51.)
Továbbjutott: a Budapest Honvéd kettős győzelemmel, 13-1-es összesítéssel.

Budapest Honvéd:

Kemenes - Baráth, Ignjatovic (Mancini, a szünetben), Lovric, Alcibiade - Zivanovic, Diarra, Hidi - Délczeg, Diaby (Testardi, 61.), Holender (Kozma, 55.)

Celik Niksic:

Banovic - Dubljevic (Bakoc, 20.), Radovic (Bulatovic, a szünetben), Vukovic, Vidakanic - Bulajic, Adrovic, Jovovic, Zoric, Ivanovic (Vilotijevic, 69.) - Racic

A Honvéd kétséget sem hagyott afelől, hogy jobb csapat ellenfelénél, ugyanis az első perctől kapujához szegezte a montenegrói együttest, s mindössze 14 percet kellett várni az első kispesti gólra. Holender azután, hogy betalált, előkészítőként jeleskedett, passzát Diabynak már csak az üres kapuba kellett továbbítania. A szünetig még Diarra is eredményes volt.

A folytatás Délczeg értékesített büntetőjével indult, s bár az iram alább hagyott, a Honvéd így is sorra dolgozta ki a helyzetek és szerezte a gólokat, Testardi például mesterhármast ért el, a vége pedig 9-0 lett úgy, hogy a Celik egyszer sem találta el Kemenes kapuját...

A mérkőzést a világhírű olasz edző, Roberto Mancini a helyszínen tekintette meg, hogy fiát, a szünetben csereként beállt Andrea Mancinit lássa.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×