eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Berlusconi sem bírta nézni a Rooney-show-t - videók

A Manchester United-Milan BL-meccs előtt minden David Beckhamről, alatta és utána pedig Wayne Rooneyról szólt. Az angol csatár két góllal vette ki a részét a 4-0-s sikerből. A Milan tulajdonosa, Silvio Berluscni olasz kormányfő csak annyit mondott: 2-0 után kikapcsolta a tévét.

Egy újabb este, ami után mindenki Wayne Rooney nagyságát zengi. A nyolc közé jutott Manchester United támadója a Milánóban szerzett duplája után az Old Traffordon is kétszer volt eredményes, az idényben pedig már 30 gólnál tart, így nem csoda, hogy egyöntetűen dicséreteket kapott.

Csapattársai szerint összejöhet neki a 40 gól is a szezonban, sőt, Sir Alex Ferguson úgy vélte, Cristiano Ronaldo két évvel ezelőtti 42 gólos rekordját is megdöntheti. A támadó eddig egyszer jutott 20 gól fölé, 2006-2007-ben, most pedig úgy jár 30-nál, hogy az idényből még két hónap hátravan.

"Úgy folytatta, ahogy egész idényben játszik - szenzációsan. De ez összes labdarúgóm csodálatosan teljesített, különösen a második félidőben, amikor a gyors találattal eldöntöttük a párharcot" - értékelt a manchesteri menedzser, aki Pak Dzsi Szung remek játékát is kiemelte.


Rooneyt dicsérte a meccs után David Beckham is, aki hat és fél év után ellenfélként játszott ismét az Old Traffordon. "Wayne kivételes tehetség. Kétségtelen, hogy ő az egyik legjobb játékos, ha nem a legjobb jelen pillanatban."

A Milan középpályása csalódott volt a súlyos vereség és a kiesés miatt, de elismerte, csodálatos érzés volt visszatérnie abba a stadionba, ahol annyi sikert ért el. A korábbi United-sztárt a közönség tapssal fogadta.

"Hihetetlen fogadtatást kaptam, köszönettel tartozom érte. Ha ez volt az utolsó fellépésem az Old Traffordon, örökre elraktározom a drukkerek köszöntését. Most már természetesen azt szeretném, hogy a United nyerje meg a sorozatot, megérdemelnék" - emelte ki David Beckham, aki a meccs után a manchesteri egyesület amerikai tulajdonosai ellen tüntető csoport sárga-zöld sálját is a nyakába akaszototta.

A Daily Mail már arról ír, érdekes módon Cristiano Ronaldo eladása kellett ahhoz, hogy Rooney újjászülessen, így az aranylabdás távozásával egy új játékost kapott a United.

A Milan részéről nem kerestek kifogásokat, Leonardo elismerte, a manchesteriek nagyszerű teljesítményt nyújtottak. "Tisztában voltunk vele, hogy óriási teljesítmény kel a továbbjutáshoz, de a United bekezdett, és gyorsan megszerezte a vezetést. A kudarc nem befolyásolhatja a bajnoki szereplésünket, a csapat fel fogja dolgozni a vereséget" - fejtette ki Leonardo.

Az olasz sajtó már kritikusabban írt a kudarc után. "Volt egyszer egy Milan" - közölte címlapján a La Gazzetta dello Sport, hozzátéve: "a lehetetlen küldetésből megalázó vereség lett, és a Milan romjai az Old Traffordon maradtak". A La Repubblica szerint "Megalázták a Milant", és a piros-feketék lehajtott fejjel távoznak, mert a 4-0 nem sima vereség, megsemmisítéssel ér fel. Silvio Berluscni klubtulajdonos tömören pedig csak annyit mondott: 2-0 után kikapcsolta a tévét.

Hanganyag: Zsámboki Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×