Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Változások a Fradinál, McCabe veszi kézbe az irányítást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kevin McCabe tulajdonos veszi át Terry Robinson helyét a Ferencváros labdarúgó-csapatát működtető Zrt. elnöki posztján, miután utóbbi lemondott - derül ki a klub közleményéből.

Kevin McCabe tulajdonos közleményében azt írja, a ferencvárosi labdarúgás további sikereinek elősegítése érdekében változásokat hajt végre a klub menedzsmentjében. A skót üzletember veszi át Terry Robinson lemondása után a Zrt. elnöki posztját, és "számos egyéb igazgatójától válik meg a klub a menedzsment átalakítása következtében, annak érdekében, hogy új hajtóerőt adjunk a klubnak a téli szünet utáni újrakezdéshez".

Berki Krisztián vezérigazgató a posztján marad, de szakmai segítséget kap két angol szakembertől, akiket a Sheffield United delegál az FTC-hez.

"Az elkövetkezendő időszak egy fontos korszak lesz a Ferencváros életében. Hiszek benne, hogy most időszerű, stratégiájában megfelelő átvenni a klub vezetését, és megtalálni a módot, hogy a klub újra Budapest és a szurkolók büszkeségévé váljon. A nemrég tett látogatásomkor szerzett tapasztalataim eredményeként változásokat vezettünk be, munkatársakat mozdítottunk el a helyükről és elindítottuk a folyamatot, mely stabil, robosztus és fenntartható fejlődést biztosít a Ferencváros labdarúgó csapatának" - írja Kevin McCabe.

A tulajdonos megerősítette, hogy a terveik és céljaik komolyak, hosszú távúak és nem csak egy fél szezonra vonatkoznak. Kiemelte: szeretnék megerősíteni a csapatot, a menedzsmentet, illetve a szurkolók és támogatók bizalmát. Az előttünk álló cél, hogy a magyar futball legfelsőbb szintjére kerüljünk és ott legyünk eredményesek - emelte ki.

A Scarborough Group segítséget fog nyújtani a csapat professzionalitásának megerősítésében és a belső kommunikáció javításában - írja Kevin McCabe, aki amennyire ideje engedi, személyesen is részt kíván venni a stratégiai kérdések megoldásában, együttműködve az új igazgatósággal és Berki Krisztián vezérigazgatóval.

A tulajdonos hangsúlyozta: a Diósgyőr elleni mérkőzésen történt események csalódást okoztak számára, ezért felkérte az új menedzsmentet, hogy gondolja át és dolgozza ki a lehetséges intézkedéseket hasonló esetek elkerülése végett.

A játékosok tavaszi szezonra való felkészítésének részét képezi egy három hetes edzőtábor Máltán, a Sheffield United szponzoránál. Az infrastruktúra és a sziget klímája minden lehetőséget biztosít a csapatnak és kísérői részére a tökéletes felkészüléshez.

"Nehéz a jövőbe látni, de legfőbb célunk, hogy a Ferencváros minél előbb európai szinten is megállja a helyét. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, de minden érintett a csapat munkáját segíti. Nagy reményeim vannak a jövőt illetően és személyesen szeretném megköszönni azon szurkolók, támogatók és partnerek támogatását, akik kitartottak és kitartanak a csapat mellett" - olvasható a közleményben.