eur:
392.85
usd:
366.36
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Kikapott Szlovéniától a Várhidi-csapat

Idei második barátságos mérkőzésén sem tudott nyerni a magyar labdarúgó-válogatott: Várhidi Péter szövetségi kapitány együttese 1-0-ra kikapott Szlovéniától Zalaegerszegen.

Kiábrándító teljesítményt nyújtott, s kikapott Szlovéniától a magyar labdarúgó-válogatott Zalaegerszegen. Több játékos is mélyen tudása alatt játszott. A vereségre, s főleg a halvány produkcióra még az sem mentség, hogy a magyar csapat több kulcsemberét nélkülözte.

Az első félidőben a magyarok egyetlen egyszer sem lőttek kapura - ami, mondjuk így, minimális követelmény lenne, főleg egy közel azonos játékerejű ellenféllel szemben, hazai pályán. Még Gera, Hajnal, Halmosi, Löw, Dzsudzsák hiányában van.

A biztonságos védekezést tartotta a csapat ebben az időszakban a legfontosabbnak. Már a felállás is sejtette, hogy nem fog túlságosan vehemensen támadni Várhidi Péter csapata, hiszen mindössze egy csatár, Priskin Tamás kapott helyet a kezdő csapatban.

A szövetségi kapitány a 39. percben már cserélt, Zsidai László helyére csatár, mégpedig a magyar bajnokságban a legjobbak közé tartozó Tisza Tibor állt a helyére. A szünetben a sérült Buzsáky Ákos helyére Ferenczi István állt be. A 63. percben Priskin helyén Orosz Péter lépett pályára. "Darabszám" szerint már sok csatár volt akkor a pályán, de nem sikerült még helyzetet sem kialakítani.

A szlovénoknak kettőt is, igaz, mindkettő Vass Ádám hibájából alakult ki. Az elsőből (amelynél Tőzsér is súlyosan hibázott, ráadásul nem eredet a labdát szerző szlovén középpályás nyomába) Sisic megszerezte az 59. percben a találkozó egyetlen gólját. A magyar csapat csak az utolsó 10 percben játszott az elvárható lendülettel.

Várhidi Péter szövetségi kapitány így értékelt a mérkőzés után az MLSZ honlapján: "A mai magyar válogatott Gera és Hajnal nélkül nehezen létezik - mondta a mérkőzés után Várhidi Péter. - Sok variációt kipróbáltunk a meccsen, biztonságosabb felállásban kezdtünk, de ez nem működött, mert bár védekezésben stabilak voltunk, helyzeteket nem tudtunk teremteni.

Ezután megpróbáltunk átállni szokásos hadrendünkre, Tisza becserélésével igyekeztem javítani a játékunk minőségén, de sajnos a sérüléssel bajlódó Buzsáky nem tudott sokat hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

Ezután kockáztattunk, játszottunk négy csatárral is, ám játékunk nem érte el a kívánt mércét. A nemzetközi porond sokkal jobb játékot kíván, ma, kulcsembereink hiánya miatt nem tudtuk hozni a kellő szintet."

Magyarország-Szlovénia 0-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 6500 néző.
Gólszerző: Sisic (59.)
A magyar csapat összeállítása a következő volt a mérkőzésen: Fülöp - Szélesi, Tímár, Juhász, Vanczák - Zsidai (Tisza, 38.), Vass (Csizmadia, 80.), Tőzsér (Vadócz, 74.) - Buzsáky (Ferenczi, 46.), Huszti - Priskin (Orosz, 63.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×