eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Puma lőtte tovább a Juventust

A Juventus egy hatalmas kapushibának köszönhetően győzött tegnap 2-1-re a Werder Bremen elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján, és idegenben rúgott több góljának köszönhetően bejutott a negyeddöntőbe.

A nyolcaddöntő legnagyobb meglepetése volt készülőben tegnap este a torinói Stadio Delle Alpiban: a második félidőt uraló Juventus nem volt képes ledolgozni hátrányát a Werder Bremen ellen a 88. percig.

Ekkor a mezőny legjobb játékosa, a Werder kapusa, Tim Wiese elkövette pályafutása eddigi legsúlyosabb hibáját, amikor egy beívelés után kiejtette a labdát az "éppen arra járó" Emerson elé.

A továbbjutást eldöntő brazil középpályás a meccs után elárulta, a kapushiba még kevés lett volna a gólhoz.

"Futottam kifelé, amikor Cannavaro üvölteni kezdte a becenevemet, hogy Puma, Puma. Ha ő nincs, nem veszem észre a labdát" - mondta Emerson.

A brazil klasszis találatával a torinóiak 2-1-re győztek, és 4:4-es összesítéssel, idegenben rúgott 2 góllal kerültek a nyolc közé.

Wiese valóban remekelt az összecsapáson, sokáig bravúrokkal őrizte meg kapuját a góltól, a francia David Trezeguet egyenlítő találatánál pedig kiszolgáltatott helyzetben volt.

"Mit mondhatok? Nagyon buta szituáció volt. Azt hiszem, aludnom kell rá egyet és holnaptól csak előre szabad néznem" - mondta a 24 éves kapus, akit a csapat egy emberként vigasztalt az öltözőben.

A torinóiaknál nem vitatják, hogy egy szerencsés momentum döntött a javukra a nyolc közé kerülésről, ám az együttesnél kiérdemelt szerencséről beszélnek.

Fabio Capello, a Juventus edzője szerint a brémaiak ezúttal is bizonyították, hogy milyen jó csapatuk van.

"Fortuna velünk volt a végén, mégis, azt hiszem, az összkép alapján nem érdemeltük volna meg a kiesést"- mondta az olasz szakvezető.

Thomas Schaaf, a német csapat trénere a meccs után azt mondta, hogy mindkét mérkőzésen remekül játszottak, pedig előzetesen mindenki lesajnálta őket.

"Megérdemeltük volna a továbbjutást, de sajnos ilyen a futball. Fájdalmas egy ilyen hiba miatt kikapni, de senki nem hibáztatja Tim Wiesét, mert mindenki látta, hogy milyen jól védett ezen a meccsen" - fogalmazott kissé feldúltan a tréner a torinói összecsapás után.

A nyolc közé került Juventus várhatja a pénteki negyeddöntő sorsolását, míg a Bremen a Bundesligában vigasztalódhat.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×