eur:
389.73
usd:
362.69
bux:
68066.01
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az Írószövetségnek már csak a remény maradt

A Magyar Írószövetség gyakorlatilag a fennmaradásáért küzd. Korábban abban reménykedtek, hogy sikerül mecénásokat találni, akik támogatják az ügyüket. Kalász Márton, az Írószövetség elnöke azonban úgy véli: erre nincs az embereknek pénze, úgyhogy továbbra is szükségük lenne valamennyi állami támogatásra.

Mire számítanak a Magyar Írószövetségnél?

Egyelőre nem tudjuk, hogy mi lesz, mert arról, hogy a hivatalos támogatás milyen lesz, vagy hogy egyáltalán lesz-e, még nincs információnk. Csak pletykahírek vannak, hogy nagyobb szigor lesz, és ne számítsunk nagyobb összegekre, tehát olyan összegekre, mint az elmúlt években. A tavalyinál is kevesebb lesz, ami csak 6 millió forint volt, és december 23-án utalták át.

Honnan pótolhatnák a kieső támogatást?


Mivel Magyarországon a mecenatúra nem alakult még ki, az Írószövetség támogatására egyelőre nem tudok elképzelni vállalkozót, aki úgy támogatná, hogy fenn is tudja tartani magát.

Min tudnak még spórolni?

Nincs min spórolni. A székházunk tele van ugyan szerkesztőségekkel, kiadókkal, és ott van a nagyon értékes könyvtárunk is, ők is teljes mértékben attól függnek, hogy lesz-e támogatás, vagy sem. A ház fenntartásához sem tudnak igazán hozzájárulni, mert ők is szegények. De reménykedjünk...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×