eur:
391.28
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hallgatási fogadalmak a nyitrai lány ügyében

A Magyar Koalíció Pártja után a szlovák belügyminiszter is úgy döntött, hogy a továbbiakban nem kíván nyilatkozni Malina Hedvig ügyében. Robert Kalinák el akarja kerülni, hogy az eset politikai színezetet kapjon.

A Magyar Koalíció Pártja az elmúlt napok nyilatkozatháborúja után határozott úgy, hogy nem nyilatkozik Malina Hedvig nyitrai egyetemista ügyében, mert szerintük az eset egyre inkább politikai felhangot kap, amelyet a párt el kíván kerülni.

Az MKP közleménye kiemeli: a vizsgálatnak folytatódnia kell, és amennyiben az derülne ki, hogy a lányt nem támadták meg, akkor vállalnia kell a felelősséget a hatóság félrevezetéséért.

Pénteken a szlovák belügyminiszter jelentette ki: a továbbiakban ő sem kommentálja az ügyet, legfőbb érdeke az, hogy mielőbb fény derüljön az igazságra.

Ennek megállapítását az illetékes szervekre kell bízni - tette hozzá Robert Kalinák.

Ellentétes állítások

Malina Hedvig azt állítja, hogy augusztus 25-én Nyitrán két ismeretlen személy azért verte meg, mert magyarul beszélt.

A rendőrség az ismeretlen tettesek ellen indult bűnvádi eljárást leállította, mert a nyomozás során arra a megállapításra jutott, hogy Malina Hedviget nem verték meg.

Mivel a lány külsérelmi nyomait orvosi leletek, kórházi zárójelentés és a sérüléseit rögzítő fényképek dokumentálják, Malina Hedvig kitart eredeti vallomása mellett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×