eur:
389.7
usd:
362.76
bux:
68017.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Itt a 400 leggazdagabb listája!

A Forbes magazin ismét nyilvánosságra hozta a 400 leggazdagabb amerikai névsorát. A belépőhöz idén 300 millió dollárral több kellet, mint tavaly.

Tavaly még elég volt csak egy "kicsit milliárdosnak lenni", hogy valaki a listára kerüljön, idén viszont már 1,3 milliárd dollár kellett hozzá.

Az első helyezettről csupán a rend kedvéért elmondjuk, hogy zsinórban tizennegyedik éve a Microsoft-alapító Bill Gates, akinek vagyona most éppen 59 milliárd dollár, ami forintra átszámolva négyszer annyi, mint amennyi nyugdíjat idén Magyarországon kifizetnek.

Alapítótársa, Paul Allen viszont kicsúszott a tíz leggazdagabb közül, mert kiszorította onnan a Google két alapítója, Sergei Brin és Larry Paige. Mindketten 34 évesek és mindkettőjük vagyona 18 milliárd dollár.

Az informatika világából az első tízbe került még Larry Allison, az Oracle vezére és Michael Dell, a róla elnevezett cég alapítója.

A két Google-alapítónál egyébként a 400-as listán csak egy fiatalabb ember van, a 33 éves John Arnold, aki valamikor a csúfos véget ért Enron üzletkötője volt, és most egy befektetési alapot irányít.

A másodlagos jelzálogpiaci válság dacára az idei kimondottan jó év volt az alapkezelők számára, mert 45-en is felkerültek a négyszázas listára.

A gazdagok korelnöke a 98 éves idahói John Simplot, aki tizennégy éves korában hagyta ott a nyolcadik osztályt és zöldségkereskedéssel kezdett foglalkozni.

Több mint negyven éve az ő cége a MacDonalds fő krumpliszállítója az Egyesült Államokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×