eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az APEH lecsap arra, aki visszaigényelte a regisztrációs adót?

A regisztrációs adót visszaigénylő autósok közül több mint százan jelezték a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesülete felé, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdett náluk az adóhivatal - mondta el az InfoRádiónak Fojt Attila, a szervezet elnöke.

Hozzátette: nincs bizonyítékuk arra, hogy a vizsgálatok az adó visszaigénylése miatt indultak volna.

Nemrég járt le a regisztrációs adó visszaigénylésének határideje, a gépjármű-értékesítőknél azonban már most számos igénylő jelezte, hogy vagyonosodási vizsgálatnak vetették alá.

Az adóhivatal korábban azt jelezte: azoknál indítanak vizsgálatot, akik nagy értékű autót vásároltak. Fojt Attila azonban úgy véli: kis pénzű emberekről van szó, akik nagyjából 1 millió forint értékű autókat szereztek be.

Bár az APEH-nak joga van ahhoz, hogy bárki ellen vagyonosodási vizsgálatot indítson, az egyesület mégis levélben fordult a Pénzügyminisztériumhoz az ügy kapcsán.

Cáfol az APEH

Az adóhivatal szóvivője cáfolta, hogy ok-okozati összefüggés lenne a regisztrációs adó visszaigénylése és a vagyonosodási vizsgálatok indítása között. Bakonyi Ágnes elmondta: az APEH-nak nincs nyilvántartása a regisztrációs adót visszaigénylőkről.

Hangsúlyozta azt is: az adóhivatal több mint 10 ezer vagyonosodási vizsgálatot kezdett meg, de ezek jóval azelőtt indultak, hogy az adót visszaigényelték volna az emberek.

A regisztrációs adót mintegy 73 ezer ember igényelhette volna vissza, ám ezt csak alig 24 ezer tette meg.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×