eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az adóellenőrök egyszer sem kaptak nyugtát a kínai piacon

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Rapid csoportjai szerdán ellenőrzéseket tartottak a Józsefvárosi kínai piacon, a revizorok egyetlen esetben sem kaptak a vásárlásaikról nyugtát - tájékoztatott az adóhatóság. A közlemény szerint a kiszabott bírság várhatóan megközelíti az 1 millió forintot.

Egy Rapid csoport két adóellenőrből és egy pénzügyőrből áll, akiknek gyorsan kell cselekedniük, hiszen a hír futótűzként terjed a piacon, az árusok pillanatok alatt bezárnak, és elszaladnak.

A szerda délelőtti akció során az ellenőröknek sikerült egy "számlaárus" férfit leleplezniük, aki olyan üres számlatömböt árusított, amelyben bélyegzővel előre nyomtatottan szerepelt a kibocsátó neve, címe, adószáma.

Az ilyen számlatömb felhasználásával - további adatainak tetszőleges kitöltésével - fiktív számlákat lehet kiállítani. A férfi ellen az adóhatóság a rendőrségen feljelentést tesz.

Az akcióban az ellenőrök 7 nyugatadási kötelezettség ellenőrzését is lefolytatták, és a próbavásárlások során egyetlen esetben sem kaptak nyugtát.

A 8 árueredet vizsgálat során a vállalkozók egyetlen esetben sem rendelkeztek az áru eredetének igazolásával.

A Rapid csoportok 5 esetben ellenőrizték a foglalkoztatottak bejelentését, ám a vállalkozók a helyszínen egyik esetben sem tudták igazolni a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését, ezért azokban az ügyekben további vizsgálatok szükségesek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×