eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ördögi körben a magyar gazdaság?

Háda Bálint, a Quaestor vezető elemzője szerint a magyar gazdaság olyan ördögi körben van, amelyből a konvergenciaprogram elégtelen tervezése miatt nehéz lesz kitörni.

Mint mondta, ha a lakosság úgy ítéli meg, hogy a nehéz időszak hamar véget ér, akkor bátran költeni fog, ha azonban hosszú szűkös évekre számít, akkor visszafogja a fogyasztást, és inkább félreteszi a pénzét.

A források szűkülése miatt azonban a lakossági megtakarítások is csökkenhetnek. Mindez visszaveti a gazdaságot, hiszen kevesebb beruházásra lehet számítani.

Bár a kormány arról beszélt, hogy a konvergenciaprogram hatására 2007-ben ugyan mérsékeltebb GDP-növekedésre kell számítani, 2008-ban azonban már újra élénkülés várható, Háda Bálint azt mondta, hogy a világgazdasági folyamatokból nem erre lehet következtetni.

Mint mondta, az Egyesült Államokban a gazdasági növekedés lassulásának jelei láthatók, ha pedig ez bekövetkezik, az Európára is hatással lesz. Magyarország számára pedig Európa jelenti a legfőbb exportpiacot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×