eur:
389.69
usd:
362.75
bux:
68050.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lakásvásárlás: inkább deviza-, mint állami hitel

Az év első öt hónapjában negyedével kevesebb államilag támogatott lakáshitelt vettek fel az emberek, mint az elmúlt év azonos időszakában. Devizahiteleket azonban másfélszer annyit vettek fel az emberek, mint tavaly.

A DEM Információs és Gazdaságkutató Iroda jelentéséből kiderül, hogy a forint árfolyamának gyengülésével nemcsak a deviza alapú kölcsönök törlesztő részlete emelkedik. A jegybanki alapkamat emelésével a forinthitelekért is többet kell fizetni.

A devizahitelek egyre vonzóbbak a lakásvásárlók számára - mondta az InfoRádióban a cég ügyvezető igazgatója. Az államilag támogatott, forint alapú hiteleket ugyanis használt lakásokra legfeljebb 5 millió forintig lehet felvenni.

A hitelt ráadásul könnyebb is felvenni - közölte Varga Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×