eur:
390.99
usd:
366.93
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kis híján tragédiával végződött a karácsonyfa-vadászat

Helikopterrel mentették ki a hóviharból azt a férfit, aki három gyermekével karácsonyfáért indult az erdőbe, de eltévedt az ítéletidőben. Az eltűntek három napig fagyoskodtak összebújva egy csatornában egy híd alatt, mire rájuk találtak.

Frederick Dominguez vasárnap indult három gyermekével karácsonyfáért, de eltévedtek a kaliforniai hóesésben. Az ítéletidő miatt a mentőalakulatok is csak szerdán tudtak a keresésükre indulni.

Az apa maga is attól rettegett, hogy nem élik túl a kalandot, de a gyerekei miatt erős próbált maradni, és együtt imádkoztak. A rokonok már majdnem feladták a reményt, amikor két nagy vihar között a helikopterről végre felfedezték és kimentették a kis csoportot.

A férfi és gyermekei - a 15 éves Alexis, a 12 éves Joshua és a 18 éves Christopher - egyébként meglepően jó állapotban úszták meg a kalandot. Azonnal kórházba szállították őket, hogy ellenőrizzék, nem hűltek-e, vagy nem száradtak-e ki, néhány óra múlva pedig már haza is mehettek.

Hamarabb is megmenekülhettek volna, de későn jelentették az eltűnésüket: mivel a gyerekek éppen láthatáson voltak az édesapjuknál, az anyjuk csak hétfőn értesítette a hatóságokat, mert akkor szóltak az iskolából, hogy Joshua hiányzik. Addigra viszont a hóvihar miatt nem tudtak a keresésükre indulni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×