eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kellemes hétvége után ítéletidő érkezik

A hétvégén néhol a 30 Celsius-fokot is eléri a hőmérséklet, de a vizekbe csak a bátrabbak merészkedjenek be, mert a Balaton és a Velencei-tó is csak 22-23 fokos lesz - mondta Németh Lajos meteorológus. Hozzátette: a jövő hét közepén újabb hidegfront érkezik.

A kellemetlenül hűvös, szeles időjárás szombattól jelentősen megváltozik: a hétvégén erősödik a nappali felmelegedés, nem fúj majd a szél, és egyre több lesz a napsütés - mondta az InfoRádiónak Németh Lajos.

A meteorológus hozzátette: vasárnap akár a 30 fokot is megközelítheti a hőmérséklet, és a jövő hét első napjaiban is meleg lesz, kedd délutántól, szerdától azonban újabb hidegfront érkezik.

A bátrabbak strandolhatnak

Akik most indulnak nyaralni, a nyári ruhák mellett mindenképpen vigyenek magukkal késő tavaszi öltözéket is - tanácsolta Németh Lajos.

Hétvégén ugyan strandidő lesz, a vízbe azonban csak a legbátrabbak merészkedjenek be - javasolja a meteorológus -, hiszen 20-23 Celsius-foknál se a Balaton, se a Velencei-tó nem melegszik fel jobban.

Jövő hét: mint a mostani

A mostanihoz hasonlóan alakul majd a jövő hét második felének időjárása, nyugat-északnyugat felől ismét aktív hidegfront érkezik, szerdán és csütörtökön pedig lehetséges, hogy a levegő hőmérséklete megint nem éri majd el a 20 fokot - közölte Németh Lajos.

A meteorológus hozzáfűzte: a viharok valószínűségét nehéz megbecsülni, de nem lehet kizárni, hogy a jövő héten kedden, szerdán heves szélviharokat, felhőszakadást és jégesőt okoz az ország fölé érkező légköri front.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×