eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Megadták magukat a venezuelai bankrablók

Megadták magukat Venezuelában a bankrablók, akik korábban öt túsz fedezetében szabadon távozhattak. A túszoknak nem esett bántódása - jelentette be Eduardo Manuit guaricói kormányzó.

Több mint huszonnégy órán át tartott a túszdráma. A négy fegyveres több mint harminc embert ejtett foglyul egy megzavart bankrablás során. A hatóságok végül egy mentőautót bocsátottak a túszejtők rendelkezésére, s megígérték, hogy nem veszik üldözőbe őket. A fegyveresek túszaikkal együtt ezután nagy sebességgel elhajtottak a helyszínről, hátrahagyva a többi túszt.

A rémálom még hétfőn este kezdődött a dél-amerikai ország középső részén fekvő Guárico államban, a Caracastól 80 kilométerre délre fekvő Altagracia de Orituco településen, miután egy rendőr megzavarta a tetteseket a rablásban. A túszok között egy terhes nő és néhány gyermek is volt, de a támadásban senki sem sebesült meg.

A guaricói kormányzó a sajtónak elmondta, öt túsz megegyezett a négy bankrablóval, hogy velük tartanak, ha azok sértetlenül elengedik a többi foglyot, a hatóságok pedig belementek az alkuba.

A mentőautó ezután odatolatott a Provincial bank fiókjának bejárati ajtajához, egy sárga pólós férfi - nyilvánvalóan fogoly - feltartott kézzel kilépett a bankból, és kinyitotta a kocsi ajtaját, közben hívta a bejárat feletti ablakokban lőállást elfoglaló rendőröket.

Ramón Rodríguez Chacín belügyminiszter, aki személyesen vezette a túszejtőkkel folytatott tárgyalásokat, a sajtónak elmondta, hogy veszélyben forgott a túszok élete. Ugyanis a négy huszonéves bankrabló, akinél egy kézigránát is volt, az éjjel kábítószert és alkoholt is fogyasztott, s ez kiszámíthatatlan fordulathoz vezethetett volna.

A bankrablók lövéseket is leadtak a bankfiókban, és agresszívan bántak túszaikkal. A helyzetet nehezítette, hogy a rendőrség által körülvett bankfióknál több száz bámészkodó gyűlt össze, s odasereglettek a túszok rokonai is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×