Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Felmentették a fiát halálba taszító férfit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A görög bíróság felmentette azt a férfit, aki 2006 nyarán kilökte hatéves fiát egy krétai szálloda negyedik emeleti balkonjáról, majd kétéves kislányával az ölében maga is leugrott, de túlélte a zuhanást, fia azonban belehalt. A bíró azért nem ítélte el John Hogant, mert megítélése szerint a férfi nem beszámítható. A kislány, pszichiáterei szerint, még nem tudta feldolgozni a történteket.

A kis Mia Hogan még nem tudta feldolgozni, hogy édesapja lelökte bátyját egy krétai szálloda balkonjáról, a kisfiú, Liam pedig belehalt sérüléseibe. A gyerekben az is mély nyomokat hagyott, hogy, miután az apa végzett fiával, Miát ölbe kapva maga is a mélybe vetette magát.

A kislányt gyakran még rémálmok gyötrik a történtek miatt és rémes emlékek jutnak eszébe bátyja haaláláról.

"A pszichológusokkal együtt sokat dolgoztam azon, hogy megértessem Miával, mi törtét. Nagyon tiszta emlékei vannak. Meg kellett szakítanom minden kapcsolatot az apjával, hogy megvédjem a lányomat" - mondta Natasha, a kislány édesanyja.

Nem találkozhatnak

A nő, aki tavaly júniusban felbontotta házasságát John Hogannel, azt mondja: a kislány állapota mindig rosszabbra fordult, miután havonta egy-két napot apjával és annak családjával töltött. Szereti és viccesnek tartja az édesapját, és nem érti, miért kell mindig anyjával lennie.

"Ilyenkor két héten át újra rémálmai vannak, az ágyba pisil, és fantomfájdalmat érez. Utál engem és Richardot, az új férjemet, ráadásul megharapja és összekarmolja a többi gyereket. A pszichológusok szerint ez tipikus viselkedés olyan gyerekeknél, akik ilyen szerencsétlenséget éltek át" - mondta az édesanya.

A szakértők egyelőre hiába próbálják elmagyarázni Miának, hogy mit tett édesapja görögországi nyaralásuk során, az édesanyja szerint azonban a kislány egyelőre nem érti, hogy mi az az elmebetegség. A gyerek egyelőre csak annyit tud, hogy az apja nagyon rosszul viselkedett.

Holtan akarta látni

Natasha most azt tervezi, hogy az emlékei elől új férjével, Richard Visserrel Ausztráliába "szökik". A nő arról is beszélt, mit érzett a tragédia idején és mit érez most volt férje iránt.

"Nagyon dühös voltam Johnra. Kérdezték, hogy akarok-e vádat emelni ellene, és azt mondtam, igen, persze. Másrészt viszont akartam tudni, mi történik vele. Egy részemet érdekelte, a másik részem pedig azt akarta, hogy meghaljon" - mondta Natasha.

A görög bíróság beszámíthatatlanság miatt a múlt héten felmentette John Hogant, aki hétfőn egy athéni pszichiátriai intézetbe vonult be gyógykezelésre.

A férfi állítólag azért lökte a mélybe fiát és ugrott utána kislányával, mert azt akarta, hogy a gyermekei a mennyországba kerüljenek.