eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Uraim, tanuljanak a divatdiktátortól!

Tudni akarja, mitől sikeres Giorgio Armani? A divatdiktátor most megosztja öltözködési és életvezetési tanácsait férfitársaival.

1. Olcsó cipőt venni nem jó döntés. A lábbelin nem szabad spórolni, hiszen ez az öltözködés alapja.

2. Meg kell találni az egészséges egyensúlyt a munka és a magánélet között, ez a boldogság kulcsa. Az életemet a munkámra áldoztam, ha újra kezdhetném, máshogy csinálnám a dolgokat.

3. A fekete és a tengerészkék slankít a leginkább. Ha ragaszkodik ezekhez a színekhez, lehet egy kicsit merészebb a formákban és a mintákban.

4. Sose próbálja erőltetni a divatot: a legstílusosabb férfiak azok, akik látszólag a legkevesebb energiát fordítják az öltözködésre. A divat végső soron az önkifejezésről szól, és nem hiszem, hogy bárkire is azt lehetne mondani: katasztrofálisan öltözik, ha valóban önmagát mutatja meg.

5. Ha sportol, előfordulhat, hogy a teste fura pontjain növeszt izmokat, ekkor érdemes megfontolnia, hogy szabónál készíttessen ruhát.

6. Az emberek azt mondják, húsz évvel fiatalabbnak látszom a koromnál, és kérdezgetik, mi a titkom. Ez részben genetikus: anyám 90 évesen halt meg, de úgy nézett ki, mintha csak 65 lenne. Remélem, velem sem lesz ez másképp. De kell önfegyelem is: ne feküdjön túl későn, ne igyon túl sokat és ne dohányozzon. És nagyon fontos, hogy odafigyeljen a belsőjére is.

7. Nem kaphatunk meg mindent, amit szeretnénk - ezt megénekelte Mick Jagger is. Én magas akartam lenni, aztán rájöttem, hogy el kell fogadni az adott leosztást, és abból kell kihozni a legjobbat. Nem érdemes azzal tölteni az életet, hogy olyan dolgokat próbálunk megváltoztatni magunkon, amiket nem tudunk.

8. Ahhoz, hogy szexinek látsszon, önbizalom kell. Ez legalább annyira lelki, mint alkati kérdés.

9. Ötvenéves koromig egyáltalán nem foglalkoztam az alkatommal, aztán egy barátom javasolta, hogy változtassak. Manapság már mindennap lemegyek az edződerembe. A torna javítja a kedélyt, és formában tart. Segít az összpontosításban, és jól érzem tőle magam a bőrömben.

10. Néhány férfimodell nem változik. Számomra még mindig Cary Grant az, aki akkor is jól nézett ki öltönyben, amikor egy mezőn rohant át, miközben egy repülő üldözte. Barátomban, George Clooney-ban is megvan ez a képesség: elegánsnak tűnik, bármit is visel.11. A zakó egy férfi ruhatárának alapdarabja. Mindig bizonyosodjon meg arról, hogy jó szabású, tökéletesen illik önre és szellős, hogy kényelmesen érezze magát benne. Ha a jó zakó megvan, a viselet többi része ehhez idomul.

12. A jó viselet segít, hogy önbizalommal teltnek érezze magát, javítja a teljesítményét. Egyszer felhívott egy barátom, aki megvásárolta azt a rögbicsapatot, amelynek gyerekkorában drukkolt. Rosszul állt a szénájuk. Arra kért, segítsek felöltöztetni őket, én pedig belementem. Ez a barát a színész Russell Crowe volt, ausztrál csapata, a Rabbitohs pedig azóta sokkal jobban áll.

13. Nagyon fontos, hogy sose becsülje le magát. Amikor 1985-ben az üzlettársam elhunyt, néhányan arra számítottak, hogy bezárom a boltot. Ehelyett átvettem a munkáját, és megtanultam, hogyan végezzem jól.

14. Klisé, de igaz: minden férfi jól néz ki, ha fekete öltönyt, fehér inget és fekete nyakkendőt visel.

15. Érdemes természetes színű és kevésbé hivalkodóan mintás anyagokból készült ruhadarabokat választani: ezek mindig divatosak lesznek.

16. Manapság egyre fontosabbak a férfiak ruhatárában a kiegészítők, a jó cipők, övek, táskák, nyakkendők. Ezek megvásárlásánál fontos odafigyelni arra, milyen színösszeállításban kívánja viselni. A legfontosabb kiegészítő az óra: sokat elárul viselőjéről.

17. Egy jól megválasztott illat fontos jellegzetesség lehet: ez az első, amit az emberek érzékelnek, ha belép egy helyiségbe, és ez az utolsó, ami önre emlékeztet, ha elhagyja a szobát.

18. Ragaszkodjon a meggyőződéséhez. Amikor elkezdtem dolgozni, olyan ruhákat készítettem, amelyek nem illettek a kor trendjébe, pedig én csak olyan öltözékeket terveztem, amelyek elegáns, de kényelmes viseletek. Az ötleteim végül másokat is megragadtak.

19. Örülök, hogy a férfiak mostanában újra arra törekednek, hogy elegánsak legyenek. Az elegancia időtlen. Számomra a stílus sokkal fontosabb, mint a változó divatirányzatok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×