eur:
390.99
usd:
366.93
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fenyő-gyilkosság: újabb lehetséges bizonyíték

Az InfoRádió értesülése szerint újabb férfi DNS-mintáját kérték el a Fenyő-gyilkosság ügyében Szerbiától a magyar hatóságok. A koszovói férfit a 9 évvel ezelőtti emberölés lehetséges elkövetőjeként tartják számon.

Bencze József országos rendőrfőkapitány szerda este közölte az InfoRádióban, hogy a korábbi minta, ami egy 32 éves albán nemzetiségű, Szerbiában őrizetbe vett férfitól származik, nem egyezik a Fenyő-gyilkosság helyszínén gyűjtött DNS-mintával.

A Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban több személy neve felmerült, ezért kezdeményezett a Nemzeti Nyomozó Iroda a külföldi állampolgárok keresésére bűnügyi jogsegélyt.

A főkapitány megjegyezte: a rendőrségnek van koncepciója arra vonatkozóan, hogy kik ölték meg a vállalkozót.

Bencze József hozzátette: az a férfi, akinek a DNS-éről most kiderült, hogy nem egyezik a helyszínen talált mintákkal, nem kizárólagos gyanúsítottja volt az ügynek.

Hozzáfűzte azt is, hogy a nyomozóknak alapos okuk volt arra, hogy kérjék a vizsgálatot.

Csak az elkövetőt keresik?

A Népszabadság úgy tudja, hogy az albán férfi tagja volt annak a csoportnak, amely kivégezte Fenyő Jánost. Bár a DNS nem egyezik, a nyomozóknak több más bizonyítékuk van a férfi ellen.

A lap arról is ír, hogy a z elkövetők egészen a merényletig pénzbehajtóként Magyarországon dolgoztak, és közvetlenül a gyilkosság után hagyták el az országot.

A lap arról is beszámolt, hogy a rendőrök nem a megbízót keresik, csak a tetteseket.

Leszámolás volt

Fenyő Jánost, a Vico vállalatcsoport vezetőjét 1998. február 11-én este, a Margit utcában lőtték le egy közlekedési lámpánál.

A tettes a sorban mögötte álló gépkocsiból szállt ki, közvetlen közelről rálőtt Fenyő Jánosra, majd az automata fegyvert egy gépkocsi alá dobta, és gyalog elmenekült.

A nyomozók a közelben találták meg a tettes sapkáját és kabátját, majd az abban talált hajszálakból nyertek azonosításra alkalmas DNS-mintát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×